Читайте нас в соціальних мережах

Перший заступник голови Тернопільської облради Володимир Болєщук: про депутатську коаліцію та Михайла Головка (відео)

Субота, 02 вересня 2023 08:30
22-го серпня після перерви у кілька місяців відбулася сесія Тернопільської обласної ради.

Жителям області вона запам’яталася зокрема доволі скандальною поведінкою голови облради Михайла Головка та його спробою скасувати засідання.

У новому інтерв’ю «Тернополяни» поспілкувалися з першим заступником голови Тернопільської обласної ради Володимиром Болєщуком, який розповів про сесію та настрої між депутатами.

За його словами, засіданню передувала тривала підготовча робота, тож коли, о 10-й годині ранку 22-го серпня Михайло Головко оголосив про скасування сесії, серед депутатів це викликало обурення.

– На той момент було 34 депутати і вони висунули вимогу до голови все ж таки скликати сесію. Депутати проявили свою позицію. В цьому питанні  їм напевно увірвався терпець через довгу відсутність сесійних засідань. Вони вимагали провести сесію у цей же день, – каже Володимир Болєщук.

Зокрема під час комісій від депутатів неодноразово звучала вимога усунути голову обласної ради, однак на сесії таке рішення не було піднято.

Щодо вчинків та поведінки Михайла Головка, перший заступник голови облради прокоментував коротко: кожен приймає рішення за себе.

– Всі ми розуміємо, що є дві площини – юридична та політична. Юридична передбачає, що поки немає рішення суду ми не можемо звинувачувати людину і так ми й діємо. Ніхто нікому не бажає зла, – говорить Володимир Болєщук. Політична відповідальність – зовсім інше. Кожен політик та партія для себе визначає рівень такої відповідальності для себе. Тому те, що робить Михайло Головко – його рішення і його партії, я за них відповідати не можу. Вони мали б для себе це вирішити, але поки цього немає. 

Більше про сесію, консолідацію між депутатами та Михайла Головка на посаді очільника облради дивіться в інтерв’ю «Тернополян».


Коментарі  

0 #2 Михайло 03.09.2023, 08:39
Про що можуть розказувати людям особи які пройшли через десятки партій, каоліцій та взагалі чи є у них елементарна повага до простих людей та совість. Коли все тихо і рішають свої темні справи порядок, а коли когось із них взяли за одне місце пішов процес нарікань, відсторонень та шарахань один від другого та всяке інше. Це категорія людей які живуть в іншому світі і живуть заради своєї наживи, а держава і народ це на задньому місці і вони знають людей тільки тоді коли потрібно до корита та занести гречку або гроші під час виборів які вкрали.
Скарга
0 #1 Правда 02.09.2023, 09:03
Всіх їх на фронт і нехай там розказують про політичну і моральну складову, а то суки дорвалися до влади і крадуть де можуть. Віськовий стан тільки для простих людей а для них як завжди подарок і в мутній воді завжди можна ловити рибку. Повернути закони 1941-45 років і зробити різницю між гулагом, розстрілом на першу лінію в окипи на термін до закінчення війни. Це буде справедливо і по заслузі.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ