Читайте нас в соціальних мережах

Провалили питання: як голосували тернопільські нардепи за законопроект про перерозподіл військового ПДФО

Вівторок, 17 жовтня 2023 22:51
Сьогодні, 17 жовтня, Верховна Рада України не ухвалила законопроєкт про перерозподіл військового ПДФО з місцевих бюджетів в державний.

У Верховній Раді не вистачало голосів за законопроєкт №10037, що передбачав спрямування податку з доходів фізичних осіб-військових із місцевих бюджетів до державного. 

За проголосували 223 депутати із 226 мінімально необхідних. Фото результатів голосування опублікував народний депутат Олексій Гончаренко.

Законопроєкт відправили на повторне друге читання – це рішення підтримали 265 парламентарів.

Також парламентарі підтримали скорочені терміни підготовки до повторного другого читання.

Як голосували тернопільські нардепи за законопроєкт №10037 - Володимир Гевко - "за", Андрій Богданець був відсутній під час даного голосування, Ігор Василів голосував "за", Іван Чайківський не голосував, Марченко Людмила була відсутня під час засідання, Люшняк Микола був відсутній під час голосування, колишній голова Тернопільської адміністрації Михайло Цимбалюк утримався під час голосування, Андрій Шараскін не голосував за дане питання, нардепка з Чорткова Євгенія Кравчук голосувала "за", Володимир Цабаль, нардеп родом з Кременця - проголосував "за". 

До слова, даним законопроектом пропонується визначити цільове спрямування вільних залишків коштів місцевих бюджетів та залишків коштів спеціального фонду місцевих бюджетів.

Напередодні комітет Верховної Ради України з питань бюджету на своєму засіданні 6 жовтня 2023 року рекомендував Верховній Раді прийняти законопроект №10037 у другому читанні і в цілому як закон в остаточній редакції, викладеній Комітетом в уточненій порівняльній таблиці до законопроекту, з необхідними редакційними і техніко-юридичними правками, однак депутатам не вистачило голосів.

Загалом бюджетний комітет запропонував спрямовувати військове ПДФО, вилучене з місцевих бюджетів, наступним чином: з 1 жовтня по 31 грудня 2023 року «в пропорції 50% на 50%: ДСЗІ на дрони (близько 13 млрд грн) і Міноборони на закупівлю артилерійських систем (близько 13 млрд грн)», з 1 січня і до 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан, 45% ДСЗІ на дрони (орієнтовно 43+ млрд грн), 45% Мінстратегпром для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (орієнтовно 43+ млрд грн), 10% автоматичний розподіл між військовими частинами пропорційно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд).

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ