Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі за участі місцевих компаній планують збирати перший український електричний пікап (відео)

Понеділок, 30 січня 2023 12:34
Вадим Ігнатов під час випробувань "волинянки" Вадим Ігнатов під час випробувань "волинянки"
Ряд тернопільських підприємців та фірм беруть активну участь у виготовленні функціональних деталей для першого українського електричного пікапа LUAZ

Більше того, ініціатор проекту розглядає територію колишнього комбайного заводу у Тернополі, як майданчик для крупновузлового збирання електропікапів LUAZ.

Та про все по порядку. 

У грудні 2022 року столичний підприємець Вадим Ігнатов презентував перший український електричний пікап LUAZ.

Він має не лише співзвучну назву з легендарною "Волинянкою" Луцького автомобільного заводу, а й позиціонується Ігнатовим як реінкарнація позашляховика в електричній версії, пише Економічна Правда. 

За словами Ігнатова, ідея створення вантажного електромобіля в нього виникла пʼять років тому.

На неї чоловіка наштовхнуло те, що в Україні відсутні одночасно дешеві, нескладні в ремонті і пристосовані до сільської місцевості транспортні засоби. Якою свого часу була "Волинянка".

"Для мене ЛуАЗ – це бренд з мого дитинства. Це був перший автомобіль, за кермо якого я сів", згадує Ігнатов.

На першому етапі LUAZ матиме два варіанти кузова: дводверний пікап з великою бортовою платформою і вантажопідйомністю 1 тонна та чотиримісний пікап з меншою платформою і вантажопідйомністю 500 кг.

Максимальна швидкість обмежена 50 км на год.

Сьогодні, у версії пікапа LUAZ проходять тестування батареї українського виробника EmGo Technology з Одеси. Це сучасна батарея на літій-залізо-фосфатних елементах, яка має значно більший термін служби, ніж свинцево-кислотні.

В Україні також виготовлятимуть системи керування акумуляторами.

Цю функцію поклали на тернопільську компанію Eleek, яка розробляє для LUAZ і зарядний пристрій.

Українською буде й електропроводка, її робитимуть в Тернополі або Дніпрі.

Гальмівна система і фари – теж тернопільські.

Двигуни в автомобілях будуть китайськими. Їх постачатимуть разом з редукторами і задніми мостами.

"Там дуже простий асинхронний двигун потужністю 5 кВт, але в Україні ми теж не знайшли виробників", – додає Ігнатов.

В Україні відбуватиметься крупновузлове збирання електропікапів. Підприємець розглядає два майданчики: у Тернополі на території колишнього комбайнового заводу в партнерстві з виробником агропромислового обладнання або біля Києва спільно з компанією, яка працює у сфері сонячної енергетики.

 

"Звичайно, я хотів би розпочати збирання в Луцьку, але місто недалеко від кордону і, зважаючи на складну ситуацію з нашими сусідами, будь-коли можна чекати наступу чи обстрілів", зізнається засновник стартапу.

Зараз у Luaz Motors завершують тестові випробування, завершують виготовлення технічної специфікації та готуються до сертифікації.

Попередні замовлення на LUAZ планують приймати навесні 2023 року. Після розуміння об’ємів потенційних продажів плануватимуть розміри виробництва. До збирання в Україні кількох авто Ігнатов планує провести road-show по країні, щоб люди змогли подивитися на машину і провести тест-драйв.

"Хочемо зробити мобільний автосалон. Дилерської мережі не буде, ми працюватимемо лише через прямі продажі", додає засновник стартапу.

Ціна базової версії електромобіля – двомісного пікапа "Фермер" з великою вантажною платформою – становитиме 5 100 дол.

Він відрізнятиметься відсутністю електропідсилювача керма і ручними склопідйомниками.

 

Коментарі  

0 #1 Григорій 30.01.2023, 13:56
Де технічні характеристики? Вантажопідйомні сть, запас ходу, час зарядки, кількість циклів заряки і розряки і таке інше?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ