Читайте нас в соціальних мережах

Аферисти знімають гроші з банківських карток тернополян

Вівторок, 15 жовтня 2019 13:17
Ледь не щодня на лінію «102» надходять повідомлення від жителів області, які потерпіли від рук аферистів. Нехтуючи правилами безпеки, люди втрачають власні заощадження.

"Розкрити такий вид злочинів надзвичайно важко, оскільки зловмисники одразу знімають готівку, яку в подальшому відстежити неможливо", – повідомили у прес-службі обласного управління Нацполіції.

34-річна тернополянка також попалася "на гачок" аферистів. До жінки зателефонував невідомий, який представився працівником фінансової установи. Шахрай спершу увійшов в довіру, а потім повідомив, що в банку здійснюється інвентаризації коштів на рахунках.

Власниця електронного гаманця нічого не запідозрила та повідомила всі дані, які необхідні були аферистові для здійснення трансакції. Потерпіла зрозуміла, що потрапила на пройдисвіта, коли прийшло смс-сповіщення про успішне зняття готівки в сумі майже 1000 гривень. За допомогою звернулась до поліцейських.

У поліції нагадують, що працівники фінустанов не телефонують та не дізнаються конфіденційну інформацію. У випадку, якщо телефонний дзвінок пролунав у вашому помешканні, одразу про подію повідомте працівників поліції.

Додати коментар