Читайте нас в соціальних мережах

Жінка з Кременця віддала аферистам 40 тисяч гривень, які збирала на операцію доньці

Субота, 31 серпня 2019 11:43
Жителька Кременця стала жертвою шахраїв. Телефонний аферист видурив у неї 40 000 гривень, які вона збирала операцію доньки.

Як розповіла потерпіла, її донька знаходиться в тяжкому стані в лікувальному закладі. Родичці потрібна операція на яку вона немає коштів, тому з проханням допомогти звернулася до краян, розмістивши інформацію в соціальній мережі.

До жінки зателефонував невідомий чоловік, який представився співробітником банку. Аферист повідомив, що до фінустанови звернулися працівники фонду допомоги з проханням здійснити транзакцію, аби переказати чималу суму на рахунок краянки, адже через технічні проблеми гроші не надходять на електронний гаманець.

Аби операція пройшла успішно попросив переказати наявні кошти на інший вже активний рахунок.

"Потерпіла, сама не усвідомлюючи своїх дій, поспішила до банкомату та перевела 40000 гривень на вказані шахраєм банківські реквізити. Лише згодом зрозуміла, що доступу до нового рахунку немає. Як наслідок, заявниця втратила вже зібрані кошти на лікування доньки", – повідомили у поліції.

Правоохоронці нагадують, що співробітники банку ніколи не вимагають назвати останні три цифри на зворотному боці картки (CVV-код), пароль від карти, термін дії, одноразовий пароль, код операції, який приходить на телефон.

"Якщо вас просять перевести куди-небудь гроші для того, щоб активувати або розблокувати картку, не піддавайтеся на такі вмовляння. Адже співробітники фінустанови не можуть вимагати переказу грошей, а такі прохання явно вказують на шахрайство", – додають у поліції.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ