Читайте нас в соціальних мережах

Справа вбивства Ващенка: від мирної акції протесту під Тернопільською прокуратурою до пікетування центральної вулиці (фото)

Вівторок, 20 червня 2017 14:17
Сьогодні представники «Правого сектору» вимагали зустрічі із тернопільським прокурором В'ячеслав Перчем, а коли той не вийшов до протестувальників, «правосекторівці» перекрили вулицю Кардинала Сліпого.

Акцією протесту очільники «Правого сектору» спільно із ВО «Свобода» та ГО «Народна Рада» вимагали зустрічі з прокурором Тернопільської області В’ячеславом Перчем.  Протестувальники вимагали роз’яснення усіх прихованих деталей щодо справи вбивства активіста Віталія Ващенка.

-  Справа Віталія Ващенка була кваліфікована як замовне вбивство, проте розв’язання злочину, пошуки й покарання винних затягуються і «хороняться» на суді. Тобто прокуратура Тернопільської області має на меті «посадити» лише виконавців розправи над активістом, а замовників приховати. Наша ж мета – дізнатися від прокурора, як взагалі йде перебіг справи. Сьогодні прийомний день у Прокуратурі, і ми прийшли на прийом як громадські активісти. Прокурор зобов’язаний нас сьогодні прийняти, - заявив Голова Тернопільського обласного штабу «Правого сектору» Назар Сарабун.

Проте представники Прокуратури Тернопільської області так і не задовольнили прохання громадських активістів – після півгодинного чекання та вигукування гасел біля стін Прокуратури, до «правосекторівців» та «свободівців» прокурор так і не вийшов. Обурені представники «Правого сектору» заявили, що якщо прокурор не бажає іти їм назустріч – варто самим про себе нагадати, і почали перекривати обидві сторони вулиці Кардинала Сліпого біля приміщення Прокуратури.

- На жаль, влада Тернопільщини так і не хоче доводити справу вбивства Віталія Ващенка до логічного завершення. Зрозуміло, що коли цього не буде, то і правда не пануватиме на нашій землі. Ми не будемо впевненими в тому, що через нашу громадянську позицію та активність, доля Ващенка не спіткає нас самих чи наших близьких, - наголосив Голова ГО «Народна Рада» Кременецького району Віталій Савчук.

Очільники «Правого сектору» заявили, що якщо сьогоднішні протести громадських активістів та організацій не дадуть ніякого поштовху про справі  Віталія Ващенка, набагато масштабніші протести найближчим часом  відбуватимуться вже біля стін Генеральної прокуратури України.

Анна Семенків

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ