Читайте нас в соціальних мережах

У Теребовлі «директор ринку» обкрадає міський бюджет на сотні тисяч гривень (фото, документи)

Середа, 19 серпня 2015 15:55
Один підприємець тримає у страху цілий ринок. Мова йде про центральний Теребовлянський ринок. Ще на початку 2000 років його поділили на дві частини: одна залишилась у власності РайСТ, інша відійшла на баланс міської ради.

Хоча ринок функціонує на одній території, у підприємців – різні умови праці.

«Колись вся територія ринку належала РайСТ. Однак коли Україна стала незалежною у РайСТ забрали акт на постійне користування землею. Міський голова вирішив поділити ринок на дві частини – одна залишилась у руках підприємця (згодом цю частину відсудила міськрада), а іншою, хоча й без належних документів, користувався РайСТ. Вони мають право власності на будівлі, що стоять на території ринку. Решту ж землі – «висить у повітрі».

Однак цього їм замало. Тому РайСт створює ПСК «Кооператор» на чолі з директором Василем Цапом та передає йому в оренду частину будівлі – м’ясний павільйон. Той в свою чергу надає підприємцям місця для торгівлі у м’ясному павільйоні та незаконно тримає «під контролем» ще 150 кіосків та змушує підприємців платити гроші за нібито оренду торгового приміщення», - розповідає голова спілки підприємців Теребовлянщини Віктор Муж.

Суми, які щодня збирає нібито директор ринку – чималі. Більше того нещодавно він збільшив тариф на 50%

«Василь Цап оформлений як підприємець та сплачує лише єдиний податок. Він має договір оренди лише на м’ясний павільйон, однак щодня здирає гроші ще зі 150  кіосків, які торгують за межами будівлі. Не маючи жодного права на цю ділянку землі, він щодня збирає у підприємців кошти мовляв за торгове місце. Однак кіоски та столи – люди встановили самі, земля, де знаходяться торгові місця, йому не належать. Більше того нібито директор ринку – не дбає ані про комфорт підприємців, ані покупців: територію ніхто не прибирає, ями ніхто не підсипає.

Таке свавілля триває вже не один рік. Коли підприємці почали обурюватись - на їхню адресу почали приходити листи з погрозами», - продовжує пан Віктор.

Підприємці неодноразово просили втрутитись у ситуацію міську раду, писали листи у прокуратуру. Однак лише нещодавно вони домоглися створення робочої групи, яка повинна вивчити ситуацію та знайти шлях її вирішення.

 «У вирішені ситуації вочевидь не зацікавлена міська рада. Оскільки вона ніяк не впливає на неї. Виходить, що міський бюджет не потребує  додаткових грошей, які міг би отримати за оренду землі, - зауважив голова спілки підприємців.

Власники 150 кіосків платять в пенсійний фонд, сплачують єдиний податок, та крім того змушені платити пану Цапу. Ціни коливаються від розміру кіоску. Найменший – 300 грн. Великий – 800 грн. Так, за скромними підрахунками, в місяць директор малого підприємства «Кооператор» збирає від 40 до 50 тис грн. Міська рада з цієї суми не отримує ані копійки. Відтак міський бюджет в рік втрачає сотні тисяч гривень»

Коли підприємці заявили, що не будуть плати гроші за нібито торгове місце – на їхню адресу почали надходити незрозумілі листи.

«Кіоски ми ставили за власний рахунок. Земля на якій стоїть кіоск – також не належить ПСК «Кооператор чи РайСТ. Однак нібито директор ринку Василь Цап просить платити за надане торгове місце – інакше подасть на нас в суд та викине кіоск з території ринку, - розповідає підприємець пан Володимир. - Ми не проти платити, але коли отримаємо відповідний договір та коли знатимемо, що кошти поповнюють міський бюджет, а не чиюсь кишеню».

Коментарі  

+1 #1 Василь 19.08.2015, 16:55
Ймовірно, що така ж ситуація і на Тернопільському центральному ринку.А висновок простий там де дуже багато крадуть там і дуже великий бардак. Візьміть дороги, комунікації зручності тощо, не кажу вже про якість товарів. Треба раз показово притягнути винних до відповідальност і, щоб інших не вабило наживатися.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ