Читайте нас в соціальних мережах

У Козовій проживає росіянка, яка відкрито підтримує окупантів

Середа, 19 червня 2024 11:01
Судитимуть громадянку рф, мешканку селища Тернопільської області, за глорифікацію осіб, які здійснювали збройну агресію проти України.

Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо громадянки Росії, що проживає в селищі Козова, обвинуваченої у поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії російської федерації проти України, розпочатої у 2014 році, глорифікація осіб, які її здійснювали (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

"За даними слідства, жінка, перебуваючи на території рф у 2021 році, зареєструвалась у соцмережі «Одноклассники» і продовжувала нею користуватись в Україні після початку повномасштабного вторгнення для публікації матеріалів з виправдовуванням збройної агресії російської федерації. На своїй особистій сторінці в соцмережі жінка періодично поширювала дописи з глорифікацією осіб, які брали участь у бойових діях проти України. Так, 20 травня 2022 року обвинувачена, вподобала і поширила наступний допис користувача «МЬІ – РУССКИЕ»: «А давайте все вместе поддержим наших бойцов, которые сейчас ведут борьбу с нацизмом на передовой! За вами вся россия, мужики!", - відзначили у прокуратурі. 

Висновком судової лінгвістичної експертизи підтверджено наявність в опублікованих матеріалах виправдовування та глорифікації військових країни-агресора.

Завершено досудове розслідування, що здійснювали слідчі УСБУ в області.


Коментарі  

0 #1 Олег 19.06.2024, 11:21
Не знав що у Козові живе таке створіння, таки ідіотів уже не переробиш, внслати в росію.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ