Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі завтра влаштують пікет через бездіяльність прокуратури

Неділя, 09 серпня 2015 16:05
У Кременець завтра приїжджає прокурор Тернопільщини Олександр Мартинюк. У районній прокуратурі він проведе особистий прийом, тож ситуацією вирішили скористатися місцеві активісти та громадяни.

Вони вимагають негайно притягнути до відповідальності посадовців, які винуваті у смерті жертв двох ДТП. В обох випадках фігуранти справ були у стані алкогольного сп’яніння – йдеться про заступника прокурора Кременецького району О. Ковалика (аварія трапилася 7 липня; загинув водій зустрічного авто) та директора Кременецького лісгоспу С. Барана (ДТП сталося 19 січня на Шумщині; загинув 17-річний хлопець, який йшов по узбіччі, постраждала і його подруга). Їх вину досі не доведено, до відповідальності не притягнуто. Громадськість переконана – справи умисно затягують, аби «відбілити» вже «заплямовану» репутацію чиновників-п’яниць.

Таким чином, вже завтра, 10 серпня, о 11.00 годині близькі та родичі загиблих просять підтримати їх та прийти під стіни районної прокуратури у Кременці, щоб разом добитися швидкого та справедливого розслідування резонансних справ та зупинити прокурорське свавілля.

Коментарі  

0 #4 ОРД 10.08.2015, 00:50
Варто лишень переглянути декілька повідомлень в ЗМІ, як можна знайти багато двозначних фактів із професійної біографії Мартинюка. Так, на цьому місці він курував звинувачення 19-річного сина депутата Хмельницької облради Дмитра Червонюка, який в 2013 році, будучи п’яним, на смерть збив молодого чоловіка на пішохідному переході. Спочатку водія кваліфікували як свідка, а потім відпустили під заставу і поклали в лікарню. Після безлічі мітингів і журналістських матеріалів у всеукраїнських ЗМІ депутатського сина все-таки взяли під варту в СІЗО. В результаті звинувачуваний все одно отримав умовний термін (4 роки). Процес мав широкий громадський резонанс. Мати водія – депутат Хмельницької облради Галина Червонюк, батько – власник цілісного майнового комплексу Рівненський льонокомбінат (Рівне) Олег Червонюк.

Інша скандальна історія стосувалася родича Мартинюка — Сергія Ковтонюка, який у Шепетівці незаконно (без конкурсу) взяв під аптеку лікувальний корпус в районній лікарні, тоді як там катастрофічно не вистачає приміщень для лікування городян. Працівники медзакладу у скарзі в прокуратуру повідомляли, що аптека працює без жодних дозвільних документів, що будь-які ліки відпускають без рецептів та ще й сумнівного походження. В заяві також йшлося про те, що жодні контролюючі служби не мають права туди заходити, що їх просто не пускають – один дзвінок до прокурора (Мартинюка) — і всі питання «позитивно» вирішені. Ось так виглядає майбутній поборник корупцією в Тернопільській області. Невже знову наступив час «смотрящих» в нашій області?
Скарга
0 #3 ОРД 10.08.2015, 00:49
Тернопілля може отримати головного прокурора, який відзначився діяннями на Хмельниччині за часів Януковича-Пшонки.
Заступник прокурора Хмельницької області Олександр Мартинюк 22 серпня 2011 року був призначений колишнім генеральним прокурором Пшонкою прокурором Хмельницька, пишуть «Тернополяни».
Відсидівшись при «регіонах» чотири роки в кріслі міського прокурора, Мартинюк раптово став потрібен новій владі. 23 квітня 2015 року його призначили заступником прокурора Хмельницької області. Тепер же штовхають ще вище – на прокурора Тернопільської області. Ось так можна коротко описати неочікуваний злет прокурора часів Януковича, якого на Хмельниччині називають корупціонером в погонах. Які ж такі заслуги є в Мартинюка, що так сприяють його стрімкий кар’єрі? Чи може все-таки кандидатура майбутнього поборника корупції в нашій області виявилась дійсно бездоганною?
Скарга
0 #2 ОРД 10.08.2015, 00:46
Мешканці Хмельницького біля прокуратури вимагають припинити безкарність і свавілля "мажорів"
m.tyzhden.ua/post/87968

Винуватця смертельної ДТП відпустили під заставу
31 серпня 2013
ntn.ua/.../11826
Скарга
0 #1 ОРД 10.08.2015, 00:39
Работая прокурором Хмельницкого, Мартынюк курировал обвинение 19-летнего сына депутата облсовета Дмитрия Червонюка, который в 2013 году пьяный насмерть сбил молодого мужчину на пешеходном переходе. Сначала водителя квалифицировали как свидетеля, затем выпустили под залог и положили в больницу, потом, из-за ряда митингов и журналистских материалов во всеукраинских СМИ, все-таки взяли под стражу в СИЗО. В результате обвиняемый все равно получил условный срок (4 года). Процесс имел широкий общественный резонанс. Мать водителя - депутат Хмельницкого облсовета Галина Червонюк, отец - владелец целостного имущественного комплекса Ривненский льнокомбинат (Ривне) Олег Червонюк.

Новий прокурор Тернопілля буде з команди Пшонки?
26.06.2015
www.kompasinfo.com/.../2083
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ