Читайте нас в соціальних мережах

Безвісти зник голова фракції «Слуга народу» Тернопільської облради

Неділя, 21 квітня 2024 16:41
Наче під землю провалився депутат Тернопільської обласної ради, голова фракції "Слуга народу" Ярослав Захарків. Про те де він не знає ніхто.

 

Востаннє політика бачили під час жовтневої сесії облради, під час якої він ще встиг проголосувати за звільнення Михайла Головка. У лютому він вже не з’явився у стінах «білого дому».

Розібратися в тому, що сталось намагався журналіст Сергій Сінкевич. Очевидно, каже він, депутат виїхав за кордон.

«... Увага, допоможіть знайти людину! І радий був би помилитись, але, судячи з усього, невідомо куди зник депутат Тернопільської обласної ради, голова фракції "Слуга народу" Ярослав Захарків. І таке враження, що у "благородному сімействі" облради визріває черговий скандал. Бо у певних колах вже давно конфіденційно, намагаючись приховати це  від народу, обговорюється тема виїзду Захарківа за кордон...

Історія якась утаємничена. Вже кілька тижнів намагаюсь у ній розібратись, і бачу тенденцію: як тільки починаю цікавитись долею Захарківа, то у багатьох депутатів і начальників - спочатку віднімає мову, а потім зникає бажання відповідати на телефонні дзвінки...», - пише у соцмережі Сергій Сінкевич.

За його інформацією, зараз телефонний номер Ярослава Петровича не працює взагалі. З'ясувалось також, що ще 19 вересня минулого року, за згодою сторін (наказ 52-к),  Ярослав Захарків звільнився з посади заступника начальника служби відновлення інфраструктур автодоріг (колишній облавтодор). Очевидно, вже тоді кудись зібрався?

 «26-го жовтня 2023-го Захарків ще взяв участь у сесії, проголосував за звільнення Головка, роздав бравурні політичні коментарі журналістам і... зник. Принаймні на сесії облради у лютому цього року депутата Захарківа вже не було. Одначе, з'явився лист від нього, яким він, на час цієї сесії, тимчасово віддав представницькі повноваження голови фракції депутату Денису Милому.

Я розмовляв з Денисом. Він один з небагатьох, хто не побоявся поспілкуватись про Захарківа. Пряма мова депутата Милого: "лист був, не мені персонально, а на адресу облради. Справді, тільки на час сесії, отримав тимчасове право представляти фракцію. Але де-юре головою фракції залишається Захарків, а де він зараз не знаю. Він нам, у фракції, нічого не повідомляв". Кінець цитати», -- йдеться у дописі журналіста.

Сергій сінкевич вважає, що Денис Милий говорить правду. На відміну від народного депутата, голови обласного осередку "Слуг народу" Володимира Гевка. Хоча він, з цього приводу, так нічого і не сказав. Бо на дзвінки і повідомлення він вперто не відповідає.

«Чому "шифрується" Гевко - зрозуміло. Не секрет, що Захарків був "людиною Головка",  і залишається "людиною Гевка", та ще й перебуває з нардепом у якихось кумівсько-родинних зв'язках. Певно, що "шифрувальник" Гевко не захоче говорити про цю ситуацію... Бо, у тих же певних колах, конфіденційно обговорюється версія - мовляв, саме Володимир Гевко "пробив" Захарківу виїзд за кордон, адже у час війни просто так депутат "звалити за бугор" не може...

  З приводу місця перебування Ярослава Захарківа вже є запити у відповідні органи. Правду будемо знати... А нині скажу так. Кримінальних справ, принаймні поки що, проти Захарківа немає. На війну депутата могли й не забрати. Чого залишати Україну? Не знаю. Але твердо переконаний, що треба мати політичну совість і елементарне почуття відповідальності перед громадянами-виборцями», - говорить Сергій Сінкевич.

На його думку, такі дії Захарківа є яскравим прикладом того, як робити не варто, якщо хочеш мати авторитет серед електорату.

«Хочеш виїхати за кордон? Прагнеш возз'єднатись з дружиною, яка, мабуть, вже давно там? Можливо, захворів, і треба полікуватись? У житті різне може трапитись... То зроби все "по-білому", поясни публічно причини, склади депутатський мандат і їдь... Ні... Так "у них" не прийнято...

Неспокійно стає за Тернопільщину з такими "подорожуючими" обласними депутатами, і "мовчазними" нардепами.

P.S. Якщо у вас на деяких народних обранців ще є штучно завищені надії, то облиште їх, не обманюйте самі себе», - додає медійник.

Так де ж депутат Ярослав Захарків? Усім було б цікаво дізнатись...

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Саша 21.04.2024, 18:18
Банду геть 2014-2024р.р., і шо опять?
Скарга

Додати коментар