Читайте нас в соціальних мережах

Скандал навколо «котячого кафе» розгорається у Тернополі

Вівторок, 26 березня 2024 13:35
фото ілюстративне з вільних джерел фото ілюстративне з вільних джерел
У Тернополі невдовзі може запрацювати «котяче кафе».

«Котейню» планують відкрити у центрі Тернополя.

Зооактивісти у соцмережі висловлюють негативні думки з приводу такої ідеї. Зокрема тему підняла на своїй сторінці тернополянка Людмила Чеховська.

Жінка наголосила, що коти, як і будь-які тварини, не іграшки і не декорація для бізнесу.

«Нехай вони не з числа диких тварин, але кожна тварина – особистість зі своїм своєрідним характером. Комусь подобається товариство людей та інших тварин, а для когось це великий стрес. Комусь не подобається хтось конкретний, або загалом великі скупчення людей. Все, як і у нас з вами», - наголосила активістка.

За її словами, відвідуючи такі місця люди нормалізують експлуатацію тварин у бізнесі та створюють прецеденти для майбутнього розвитку такого виду заробітку.

«Зізнаюсь, маю і власний досвід відвідування котокафе у Львові. Це було задовго до того, як у мене з'явились власні тварини, тож відвідувала кафе, мабуть якраз у пошуках позитивних емоцій від взаємодії із чоритилапими, яких у закладі на той час було зовсім небагато. Останній мій візит у те ж саме котокафе був суцільно негативним досвідом, адже тварин було багато, а відвідувачів – просто не перелічити. Шум, крики, діти «мняцкали» і тарбали котів за хвости поки батьки пили каву і реготали, інші відвідувачі переслідували котів, котрі від них тікали, ще інші фотографували котів зі спалахом, ще інші знову ж таки мняли тварин на руках, коли ті безуспішно намагались вирватись... Персонал у цей час був зайнятий обслуговуванням клієнтів і абсолютно не звертав уваги на цей весь хаос і театр людського егоїзму та цинізму. Коти були у стресі, а я була у стресі від побаченого», - наголосила жінка.

Також тернополянка розповіла, що і сама стала жертвою кішки під час відвідування котокафе у Львові.

«Кішку я, звісно, не винуватила, адже це все результат неабиякого стресу тварини. Коти не розкажуть, що їм не подобається і, що відбувається за лаштунками закладу, вони просто стають мовчазними заручниками бізнесу», - наголосила тернополянка.

 

419039097_10219950966924218_9098830865719570018_n.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Вв 27.03.2024, 18:06
Кому це потрібно? Тільки не котам.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ