Читайте нас в соціальних мережах

Жителям Тернопільщини заборонили відвідувати ліси у період високої пожежної небезпеки

Вівторок, 05 березня 2024 11:11
На Тернопільщині заборонили відвідування лісів у період оголошення високої пожежної небезпеки.

Відповідне розпорядження видав начальник Тернопільської обласної військової адміністрації. Про це інформують в обласному управлінні ДСНС.

"У період високої пожежної небезпеки протягом 2024 року (при встановленні IV і вище класу пожежної небезпеки за умовами погоди) заборонено відвідування лісів населенням і в’їзд до лісів (крім транзитних шляхів) механічних транспортних засобів та інших механізмів, за винятком тих, що використовуються для потреб лісового та мисливського господарства, забезпечення оборони, громадської безпеки і порядку, транспортних засобів державних природоохоронних служб і правоохоронних органів при виконанні службових обов’язків, пожежних машин та іншої техніки для гасіння пожеж", – йдеться у документі.

Крім того, відповідно до розпорядження, посилять контроль за самовільним спалюванням стерні, сухої рослинності або її залишків та сміття у лісових масивах і на прилеглих до них територіях, торфовищах, лучно-степових ділянках, сільськогосподарських угіддях, лісосмугах, заплавах річок, вздовж доріг та інших природних екосистемах.

"Порушників лісового і природоохоронного законодавства буде притягнуто до відповідальності", – попереджають у Головному управлінні ДСНС у Тернопільській області.

417492592_731174515868027_6546949772299663516_n.jpg

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар