Читайте нас в соціальних мережах

У Монастириськах не збудують сонячну електростанцію: депутати виступили проти

Середа, 14 лютого 2024 20:30
фото ілюстративне фото ілюстративне
Міський голова Монастириської ОТГ Андрій Старух 8 лютого оголосив про нового інвестора, який планував збудувати на території громади сонячну електростанцію. 

Та вчора, 13 лютого, відбулася сесія громади і депутати не підтримали даний проект. 

"Вчора в Монастириській міській раді не назбиралося достатньо голосів для схвалення реалізації інвестиційного проекту з будівництва сонячної електростанції в нашій громаді. І це в той час, коли дефіцит бюджету громади на захищені статті, після вилучення "військового ПДФО" та зменшення базової дотації складає понад 17 млн на 2024 рік. Даний проект передбачав утворення юридичної особи, зареєстрованої в нашій громаді, надходження ПДФО. Розрахунково сумарний дохід в бюджет громади складав би майже 800 тис. грн. на рік від 20.4 га, що стоять пусткою",відзначив Андрій Старух. 

Серед агрументів проти: пропозиція почати будівництво вже за півроку, хоча термін отримання дозволів та виготовлення документації в Україні значно вищий. Звичайну хату за півроку від прийняття рішення мало хто розпочне будувати.

Пропозиція інвестору виготовити та оплатити документи та дозволи на підготовчому етапі, а потім знову прийти, пояснює чому з українською владою не наважуються мати справи.

Серед неозвученого на сесії- треба то все тримати, бо можливо в майбутньому на «козирній ділянці» побудуємо якийсь завод на велику кількість робочих місць (ще би знати де взяти стільки кваліфікованих працівників, враховуючи, при тому, що маємо з готовою інфраструктурою виробничі приміщення колишньої тютюнової фабрики, Монастириської та Криницької сільгосптехнік та ін.).

"Рідко який проект дає подвійну вигоду, а тут дійсно екологічно чиста діяльність. Насправді для забезпечення жителів міста, лікарні та школи чистою водою ділянку "на Льотниску" як місце формування водозабору варто зробити заповідною зоною. Очевидно, що кожен успішний проект є бонусом громади, а кожен невдалий- відлякує потенційних інвесторів, створює репутацію громади з «поганим інвестиційним кліматом»", - підсумував голова громади. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Григорій 14.02.2024, 20:46
Предки кізяками топили і обігрівались, а замість електрики використовували каганець. Нам також заповідали.
Причина проста - нема відкату! Слава Україні?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ