Читайте нас в соціальних мережах

В Україні зареєстрували другий випадок мавпячої віспи

Вівторок, 20 вересня 2022 11:01
Другий випадок віспи мавп зафіксували в Україні 19 вересня.

Як повідомили в Міністерстві охорони здоров'я, пацієнта, з підвищеною температурою, висипом на обличчі, ротовій порожнині та руках, госпіталізували в лікарню.

Відомо, що симптоми недуги хворий помітив ще влітку.

"За словами пацієнта, висип з’явився ще наприкінці серпня. Разом із тим, звернення до лікарні відбулось кілька днів тому. Саме тому закликаємо всіх, хто має схожі до віспи мавп симптоми, одразу звертатись по медичну допомогу та самоізолюватись. Це важливо, щоб не наражати інших людей на небезпеку", – наголосили у Міністерстві.

Нагадаємо, перший випадок віспи мавп був зареєстрований 15 вересня. Ці два випадки, за попередніми даними, між собою не пов’язані.

Це захворювання подібне до натуральної віспи, проте має меншу летальність та легші симптоми. До 2022 року його фіксували у країнах Центральної та Західної Африки, наразі ж більш ніж половина всіх виявлених випадків припадає на Південну та Північну Америку.

До основних симптомів віспи мавп належать гарячка, головний біль, біль у м'язах, спині, у горлі, збільшення лімфатичних вузлів, озноб, закладеність носа, кашель та висип у вигляді пухирців.

"Іноді у людей спочатку з’являється висип, а потім – інші симптоми. Деякі можуть мати лише висип", – зазначили в МОЗ.

Зазвичай недуга триває від двох до чотирьох тижнів. Лікування – симптоматичне.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар