Читайте нас в соціальних мережах

З наступного року тернопільським абітурієнтам скоротять кількість заявок на бюджетні місця до вишів

Середа, 07 серпня 2019 17:17
Міністерство освіти і науки має намір скоротити кількість заяв на бюджет, які абітурієнти можуть подавати до вищих навчальних закладів. Тож тернопільські вступники з 2020-го року матимуть змогу подати вже не 7 заяв, а лише 5.

Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич на прес-конференції за підсумками вступної кампанії-2019.

«Можу анонсувати, що як висновок цієї кампанії ми вважаємо, що наступного року ми внесемо зміни в умови прийому, і буде доцільним залишити лише 5 можливих заяв на бюджет. Ви знаєте, що вступник міг подати 7 заяв на 4 спеціальності. Тепер ми спеціальності взагалі не будемо обмежувати. От є 5 заяв – ви можете подати їх на 5 спеціальностей», – сказала вона.

За словами міністра, цього року було більше абітурієнтів, але менша кількість заяв, що говорить про те, що вони були більш сфокусовані на бажаних вишах та спеціальності. Гриневич також зазначила, що понад 75% абітурієнтів цього року отримали рекомендації на бюджет по першому і другому пріоритету.

Згідно з нині існуючими вимогами, цьогоріч вступники на бакалавра чи наскрізного магістра могли подати на бюджет 7 заяв на 4 спеціальності. При цьому, на контракт можна подати будь-яку кількість заяв.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар