Читайте нас в соціальних мережах

У головному парку Тернополя безкоштовно стригли, малювали, пригощали (фоторепортаж)

П'ятниця, 17 травня 2019 16:48
Спробувати на смак, дотик, зір різноманітні професії могли тернополяни сьогодні, 17 травня у парку ім. Т. Шевченка, де відбувся форум закладів профтехосвіти області.

Учасники форуму представляли свої навчальні заклади у профорієнтації, ознайомлювали присутніх зі спеціальностями. Учні та викладачі також проводили майстер-класи, конкурси, під час яких безкоштовно пригощали гостей різноманітними стравами, малювали фарбою візерунки на обличчі, робили креативні зачіски й навіть стрижки.

В нас можна здобути освіту кухаря, офіціанта, бармена, слюсаря, електрогазозварника. Сьогодні презентуємо майстер-клас «Солодкий стіл. Приготування фондю». Учні гарненько оформили стіл до заручин на двох осіб. З собою до Тернополя ми привезли готові страви, які приготували наші учні – майбутні кухарі. На сусідньому столику також можна побачити цікаві роботи підлітків, які навчаються в нас на електрогазозварників, — розповіла майстриня з виробничого навчання Підгаєцького професійного аграрного ліцею Марія Ценькало.

Під час заходу особливо запам’ятався гостям борщ, яким відвідувачів пригощали представники Борщівського професійного ліцею.

—  Сьогодні ми пригощали людей борщами, а також ознайомлювали присутніх з різноманітними видами борщів із різних областей – черкаським, полтавським, львівським, волинським, українським. Як ми знаємо, кожна господиня готує цю страву за своїм рецептом. Тож ні одна куховарка не скаже вам правильного рецепту. Хтось додає до борщу квасолю, хтось гриби. Одна може дати більше цукру, інша – оцту. Саме тому в кожній області національна страва має свій смак. Наприклад, львівський славиться тим, що до нього додають сосиски, полтавський – галушками, український традиційний – пампушками. А чернігівський борщ ми готуємо із кислих яблук. Зокрема, нині ми приготували із сушки. Цікаво, що борщик можемо подавати навіть у чорному хлібі, капусті. Майже до кожного борщу для смаку даємо сметану. Дехто додає цей інгредієнт при варінні, а дехто вже під час їжі, — розповіла майстриня виробничого навчання ліцею Марія Думич.

Зазначимо, що на форумі закладів профтехосвіти тернополяни могли отримати від гостей брошури, листівки із ознайомчою інформацією про навчальний заклад. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ