Читайте нас в соціальних мережах

У головному парку Тернополя безкоштовно стригли, малювали, пригощали (фоторепортаж)

П'ятниця, 17 травня 2019 16:48
Спробувати на смак, дотик, зір різноманітні професії могли тернополяни сьогодні, 17 травня у парку ім. Т. Шевченка, де відбувся форум закладів профтехосвіти області.

Учасники форуму представляли свої навчальні заклади у профорієнтації, ознайомлювали присутніх зі спеціальностями. Учні та викладачі також проводили майстер-класи, конкурси, під час яких безкоштовно пригощали гостей різноманітними стравами, малювали фарбою візерунки на обличчі, робили креативні зачіски й навіть стрижки.

В нас можна здобути освіту кухаря, офіціанта, бармена, слюсаря, електрогазозварника. Сьогодні презентуємо майстер-клас «Солодкий стіл. Приготування фондю». Учні гарненько оформили стіл до заручин на двох осіб. З собою до Тернополя ми привезли готові страви, які приготували наші учні – майбутні кухарі. На сусідньому столику також можна побачити цікаві роботи підлітків, які навчаються в нас на електрогазозварників, — розповіла майстриня з виробничого навчання Підгаєцького професійного аграрного ліцею Марія Ценькало.

Під час заходу особливо запам’ятався гостям борщ, яким відвідувачів пригощали представники Борщівського професійного ліцею.

—  Сьогодні ми пригощали людей борщами, а також ознайомлювали присутніх з різноманітними видами борщів із різних областей – черкаським, полтавським, львівським, волинським, українським. Як ми знаємо, кожна господиня готує цю страву за своїм рецептом. Тож ні одна куховарка не скаже вам правильного рецепту. Хтось додає до борщу квасолю, хтось гриби. Одна може дати більше цукру, інша – оцту. Саме тому в кожній області національна страва має свій смак. Наприклад, львівський славиться тим, що до нього додають сосиски, полтавський – галушками, український традиційний – пампушками. А чернігівський борщ ми готуємо із кислих яблук. Зокрема, нині ми приготували із сушки. Цікаво, що борщик можемо подавати навіть у чорному хлібі, капусті. Майже до кожного борщу для смаку даємо сметану. Дехто додає цей інгредієнт при варінні, а дехто вже під час їжі, — розповіла майстриня виробничого навчання ліцею Марія Думич.

Зазначимо, що на форумі закладів профтехосвіти тернополяни могли отримати від гостей брошури, листівки із ознайомчою інформацією про навчальний заклад. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ