Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільським перевізникам радять узаконити власну діяльність

Середа, 22 серпня 2018 14:00
Правоохоронці перевіряють таксистів, адже більшість із них працює «в тіні» і не сплачує податки. А мінімальна плата за послуги таксі у Тернополі вже досягла 33 гривні.

Для того, аби працювати перевізником, потрібно стати фізичною особою-підприємцем і сплачувати єдиний податок та внесок до Пенсійного фонду України.

Водій, який виявив бажання працювати таксистом, повинен сплачувати єдиний податок, який зараховується до міського бюджету та складає 745 гривень на місяць. Також щомісяця він має здійснювати внесок до Пенсійного фонду – це ще 820 гривень.

Можливий варіант працювати не приватно, а у службі таксі. Відтак, за кожного найманого працівника підприємство має сплачувати близько 1700 гривень (подохідний податок, пенсійний та військовий).

На жаль, у нашій державі таксисти вважають, що сума податку є завеликою. Вони вважають, що сплативши усі внески, їхня робота буде економічно невигідною.

Зазначимо, що суперечки навколо суми податків – це гаряча тема, проте варто пам’ятати, що ці кошти виділяють на ремонт доріг, виплату пенсій та інші справи для покращення життєвих умов.

 

Коментарі  

0 #1 про 22.08.2018, 14:49
Таксиситом бути дуже непросто, чи то на своїй машині, чи то на арендованій. Сумма дійсно завелика, особливо для нашого невеличкого міста, порівнюючи заробітки таксиста в Київі чи в Тернополі, то там різниця вийде не те що в рази, в десять раз навіть може вийти. Та й кошти ці йдуть здебільшого до кішень чінуш чи оплату тітушок в парку.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ