Читайте нас в соціальних мережах

«У парку «Загребелля» невідомі вирубують дерева», – повідомив тернополянин

Четвер, 16 серпня 2018 14:26
Тернополянин Ігор Сучко у понеділок, 13 серпня, вигулюючи собаку на території регіонального ландшафтного парку «Загребелля», став свідком вирубки дерев.

– Люди, які вирубували дерева, представилися працівниками Петриківського лісництва (у Тернопільській області немає такої установи – прим. ред.). Проте у них не було при собі жодних документів. Найголовніше, що зрізали саме «ділові» дерева, а не сухі, які стояли поруч. Це свідчить про комерцію, адже добре дерево піде на виготовлення дошки тощо, – повідомляє Ігор Сучко.

Очевидицею вирубки дерев у парку «Загребелля» також стала жителька Тернополя Лариса Гаврилів, яка і викликала поліцейських.  Кореспонденти «Тернополян» звернулися до відділку патрульної поліції, проте там зазначили, що таке порушення не було зафіксоване.

Спростувати інформацію про незаконне вирубування дерев взялися представники Тернопільського обласного управління лісового та мисливського господарства (Тернопільське ОУЛМГ).

– Розпочалася планова санітарно-вибіркова рубка, ліквідують ясен звичайний. Адже багато дерев цієї породи зараженні холеровим раком, тому з метою оздоровлення лісу їх вирубують. Ця хвороба, на перший погляд – непомітна, але, якщо звернути увагу на сухі верхів’я ясенів, то можна побачити  її розвиток. Заражене дерево може впасти у будь-який час, як це було у парку «Слави», коли дерево звалилося на проїжджу частину, – пояснюють у прес-службі Тернопільського ОУЛМГ.

До слова, знайти інформацію про вирубку лісів на території Тернопільщини можна на сайті Тернопільського ОУЛМГ. Також щодо цієї теми можна звернутися у селищну раду та до лісничого ДП «Тернопільського лісгоспу» Павла Качуряка.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Марія Сабан 16.08.2018, 15:16
Ви допустили трішки неточностей - халаровий рак ясена, а не холеровий, назва хвороби звучить як Chalara fraxinea T. Kowalski (2006) (Thielaviopsis fraxinea) – рак халаровий, або ж побутує ще така назва, як рак ясена. Для тих, хто бажає отримати детальну інформацію про цю хворобу, пропоную зайти за цим посиланням - pro.te.ua/.../...
Щодо лісничого, то правильно лісничий Тернопільського лісництва ДП "Тернопільський лісгосп" Павло Качуряк, або ж звертайтеся безпосередньо у Тернопільське лісове господарство, контактні номери є на нашому сайті - ternopillis.gov .ua.
Крім того на сайті обласного управління лісового та мисливського господарства, у рубриці "Громадянам", розміщено інформацію про всі лісогосподарськ і заходи, які плануються у лісах. Заходьте за цим посиланням - docs.google.com/.../...

Прес-служба Тернопільського ОУЛМГ
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ