Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі відкрили оновлений вхід у парк Шевченка (Фото)

Четвер, 20 липня 2017 21:10
Сьогодні, 20 липня, з нагоди завершення реконструкції відбулося відкриття входу у парк ім.Т.Шевченка та освячення оновленого пам’ятника Степану Бандері.

Пам’ятник та прощу традиційно освятили священнослужителі. Також для тернополян організували концерт з виступом колективів, показовими історичними баями, а для дітей організували спортивні ігри.   

Нагадаємо, що капітальний ремонт входу у парк ім. Тараса Шевченка тривав з весни. Під час ремонту тут замінили тротуарне покриття, впорядкували зелені зони та оновили вуличне освітлення.

Проте під час реконструкції не обійшлося без казусів. Зокрема при плануванні реконструкції парку Шевченка проектантами був запропонований проект облаштування бруківкою у вигляді вишиванки. Втім таке рішення викликало бурхливі обговорення і  варіант з вишиванкою був остаточно відкинутий. У лютому розпорядженням міського голови  висловити пропозиції щодо реконструкції вхідної площі до парку імені Тараса Шевченка було запрошено представників молодіжної ініціативи URBAN.te, які презентували своє бачення  в управлінні житлово-комунального господарства, а також проектантам, які розробляли проектно-кошторисну документацію для реконструкції площі. Серед пропозиції молодих проектантів – замінити візерунок вишиванки на більш сучасне рішення, втілення якого від сьогодні можна побачити.

Додамо, що  у суботу розпочалися роботи і встановлення конструкції перголи при вході до парку імені Тараса Шевченка. Колись тут була арка, а точніше – класична споруда у радянському стилі, яка збереглася лише на фото. На місці арки, яка колись прикрашала вхід до парку,  облаштували конструкцію червоного кольору. Проте не у всіх тернополян дана конструкція викликала захват.   

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ