Читайте нас в соціальних мережах

Представники «Хліксу» були причетні і до інших фінансових афер, - СБУ

П'ятниця, 24 лютого 2017 10:13
Понад 40 мільйонів гривень втратили довірливі вкладники фінансової піраміди «Хелікс». До правоохоронних органів із заявами звернулося вже понад 400 осіб. Щодня правоохоронці реєструють 3-8 подібних заяв і потік людей не зупиняється.

Про це вчора під час прес-конференції повідомив головний міліціонер області Олександр Богомол. Також вчора разом із поліцією Служба безпеки України провела слідчі дії проти учасників організованого злочинного угрупування, що організували фінансову піраміду.

Правоохоронці провели ще низку обшуків у помешканнях функціонерів середньої ланки фінансової піраміди, що проживають у Києві та Тернополі – містах, де шахрайська схема набула найбільшого поширення. Таким чином, у справі про діяльність фінансової піраміди «Хелікс Кепітал» з’явилось шестеро нових фігурантів.

- У їхніх помешканнях були здійснені санкціоновані обшуки. Було вилучено «чорну» бухгалтерію, особисті банківські картки, на які перераховували гроші ошукані громадяни, валюту, золоті злитки, а також боргові зобов’язання постраждалих вкладників на суму понад 350 тисяч гривень, - говорить старший слідчий в особливо важливих справах СУ ГУНП в області Андрій Зубко. – Серед підозрюваних – один лідер та активні учасники.

Також, як повідомляє прес-служба СБУ,  у махінаторів вилучено документи, які підтверджують їх причетність і до інших фінансових афер. Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) та ч. 2 ст. 209 (відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України - триває.

Нагадаємо,  що кримінальне провадження стосовно керівників фінансової піраміди «Хелікс» було порушене ще у січні 2016 року. У грудні того ж року було затримано трьох керівників HELIX: Дмитра Нагуту, Богдана Воронцова та їх третього спільника.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар