Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські правоохоронці майже рік полювали на керівників піраміди «Хелікс»

Середа, 07 грудня 2016 18:00
Майже рік правоохоронці «полювали» на лідерів фінансової піраміди «Хеліск» .Слідчі ще 18 січня 2016 року відкрили кримінальні провадження за частиною 4 статті 190 ККУ - шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою та частиною 2 статті 209 ККУ - легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом щодо ТОВ «Хелікс Кепітал Україна».

«Слідство буксувало через реформування. Нажаль у нас не було можливості проводити оперативно-розшукову діяльність та деякі негласні слідчі дії. Також на той час у нас не було жодного звернення від людей, які вкладали гроші у це товариство. Проте ми розуміли, що ця фінансова піраміда довго не житиме і почали документувати діяльність керівного складу, проводили негласні слідчі дії. Розслідування проводило наше слідче управління, супроводжувала справу СБУ під наглядом прокуратури», - зауважив начальник Тернопільського обласного управління Національної поліції Олександр Богомол.

Перші скарги від обдурених клієнтів почали надходити влітку.

«Влітку почали з’являтися перше скаржники, під осінь звернень вже було десятки, оскільки залучати нових людей до піраміди стало важче і люди перестали отримувати дивіденди», – продовжує Олександр Богомол.

Також, як повідомив правоохоронець слідчі почали відстежувати учасників піраміди аж з 12-ої ланки, доки вийшли на її організаторів. Вже навіть встановивши особи керівників «Хелікса», припинити одразу діяльність піраміди теж не вдавалося. Правоохоронці хотіли арештувати всю трійцю разом, тоді як хтось з них завжди перебував за кордоном. Врешті у грудні таки настав момент, коли затримали усіх трьох.

Під час обшуків у них вилучено більше як 0,5 млн доларів готівки, арештовано їхні автомобілі преміум-марок, квартири та будинки у столиці та Хмельницькому, а ще – понад 30 банківських карток.

Станом на 1 грудня правоохоронці прийняли заяви від сімнадцяти потерпілих, які оцінили збитки майже в три мільйони гривень. Після затримання керівників «Хеліксу», кількість ошуканих за останніх 3 дні збільшилася ще на 20. Наразі здебільшого звертаються жителі Тернопільщини, хоча уже надійшли дзвінки з Одеси та Хмельницького.

Число жертв фінансової піраміди росте щодня. У поліції ж просять громадян, які втратили через «Helix» гроші, звертатися до правоохоронних органів із відповідними заявами.

 

Коментарі  

0 #7 Дмитрий Нагута 10.12.2016, 12:00
Дорогие друзья!
Я рад сообщить вам, что все ваши вклады за последние месяцы пошли на то, чтобы внести за меня залог и я смог выйти из под стражи (благодаряхеликс)))
И это очень позитивные новости)) Я уверен, что вы вкладывали деньги в мою пирамиду не для того, чтобы заработать, а чтобы видеть, как я шикую и жирую за ваше бабло! Так было всегда и так будет дальше...
Вкладывайте еще больше и приводите еще больше лохов - нам нужно выкупить Ромку и Богдашку и отправиться в кругосветное путешествие (благодаряхеликс))).
Всегда ваш и за ваши деньги живущий и жрущий, Дмитрий Нагута.
Будьте вкладчивы, а о ваших вкладах позаботится Хеликс!

Да и еще, на этом позитиве акции компании теперь стоят по 10 000 евро.
Конечно, хер у вас кто их купит за такие деньги, скажу даже больше - хер кто у вас вообще когда-нибудь купит эти фантики))))))))))))
Но, я знаю, вам же это не важно. Главное, что вы акционеры международного холдинга!!! И пока вы так думаете, все у меня будет хорошо!!!
благодаряхеликс)))
Скарга
-1 #6 Лапа 09.12.2016, 10:48
Заходила тільки що на сторінку Нагути у вк,все в нього прекрасно,хейлі кс працює,все просто супер,сам він заходив годину назад і коментує ситуацію яка склалася витівками конкурентів і брехнею жовтої преси.
Скарга
0 #5 Вася 08.12.2016, 17:16
Це все ок,но без криші в області ці горе бізнесмени непрацювали,хто сь іх контролював і комусь вони носили:))
Скарга
+1 #4 Дмитрий Нагута 08.12.2016, 14:16
Пишите, пишите...
Только про всех пишите, я не хочу сам чалиться. Пишите про всех, кто вас лоховодил (Артёмку и других не забудьте), пусть они тоже отдуваются, я же им столько бабла из ваших вкладов отваливал. Пусть теперь и они возвращают, а не только я.
Короче, сядем усе !!! гы-гы-гы )))
Скарга
+1 #3 надежда 08.12.2016, 12:59
мне только интересно, почему люди не спешат писать заявления????
Скарга
+5 #2 катерина 08.12.2016, 12:15
Я повністю з вами згідна ! Але-молодці , що не кажИ , наші поліціянти . В киеві , теж на НАГУТУ позавчора відкрили карну справу .ТАК що-віддасть усі своі мільончики туди-куди треба ! нехай прокурорам , нехай -слідчим , але-віддасть !!У мене теж ЦЕЙ ОСТАП БЕНДЕР ЗАБРАВ ВЕЛИКІ ГРОШІ-Я ЩЕ ДО СЬОГОДНІ З БАНКОМ НЕ РОЗРАХУВАЛАСЬ І НІЧИМ ВІДДАТИ І ПРО ЦЕ-НІХТО НЕ ДУМАЕ . А ПРО ТЕ , ЩО ВОНИ ЗНОВУ ГРОШІ ЗАНЕСЛИ НАГУТІ , Я ПОВИННА ПЕРЕЖИВАТИ ? КІНО ЯКЕСЬ ?
Скарга
+3 #1 Олег 07.12.2016, 22:56
Як би profita не почала збирати ці заяви і наводити шороху, то б наші доблесні правоохоронці і палець об палець не вдарили, але на це я б міг закрити очі якщо б цих сраних "керівників" запроторили у буцегарню на вічно!
Скарга

Додати коментар