Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські активісти об’єдналися, щоб врятувати річку Дністер (Фото, Відео)

Понеділок, 30 січня 2017 18:16
У Тернополі започаткували громадський рух «Вільний Дністер». Активісти об’єдналися, аби захистити річку від руйнівних та протизаконних планів Уряду, якими передбачено будівництво на Дністрі, у межах Тернопільської, Чернівецької та Івано-Франківської областей, шести гідроелектростанцій.

Про рішення об’єднатися громадські активісти повідомили сьогодні, 30 січня,  під час прес-конференції.

Спорудження ГЕС, за словами активістів, загрожує руйнуванням природної та історико-культурної спадщини одного з семи Природних чудес України – Дністровського каньйону.

Масштабне затоплення земель у долині річки, перетворення її в каскад замулених ставків із стоячою водою, загибель живих організмів, порушенням природного водного режиму – такими можуть бути наслідки будівництва, переконані учасники руху.

«Незважаючи на одноголосне рішення депутатів Тернопільської та Івано-Франківської обласних рад про повну заборону будівництва ГЕС на Дністрі, уряд з грубими порушеннями законів України затвердив відповідну Програму розвитку гідроенергетики до 2026 року. Замовниками цієї програми є ПАТ «Укргідроенерго» та олігархи, котрі володіють енергетичним ринком України», – йдеться у заяві громадського руху.

Активісти зазначають, що вже розпочато процедури розроблення за кошти держбюджету проектної документації Дністровського каскаду ГЕС.

«На жаль, деякі посадові особи обласних органів влади, ігноруючи рішення представницьких органів, почали готувати грунт для реалізації згубного для Дністра проекту в місцевих громадах», – наголошують учасники руху.

Активісти зазначають, що вдаватимуться до акцій протесту, щоб не допустити будівництва ГЕС.

Відповідну електронну петицію розмістили на офіційному інтернет-представництві президента України. Наразі петиція набрала 293 голоси з 25 тисяч необхідних. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #4 Оскар Моссберг 02.02.2017, 10:49
Чому дробовики - крайність?? Спочатку можна зарядити "гумаком". Як не зрозуміють - мілким дробом. А потім вже - ШРОТОМ 8мм, щоб зразу 9 дірок!! Так що шанси у "захватчіков" на життя будуть. От нарізне - тоді вічна пам'ять і під вишеньки! Хіба нє?? Я хочу, щоб мої внуки у Дністрі купалися, а не жабів у потічку з "воздушки" відстрілювали. Не слухайте барнів, шипітків та їх посіпак - це ХРУНІ та ПЕРЕКИНЬЧИКИ. Їх, як скажених псів, треба знищувати!
Скарга
0 #3 Alazon 01.02.2017, 18:46
Треба піднімати народ. Дробовики - це крайність, не приведи Господь їх застосовувати. Але як не спинять, то.... Де брати матеріали, щоб розказувати людям, бо в моєму селі збираються одну з тих гес ставити, треба йти хата в хату і збирати підписи. До речі, петиція до президента практично недоступна, навіть після реєстрації дає збій, а повторний вхід вимагає ще раз реєстрації.
Скарга
+2 #2 Остап 30.01.2017, 20:01
як можна долучитись до руху? дайте якісь контакти, звідки можна отримати інформацію, в чому можна бути корисним...
Скарга
+3 #1 Оскар Моссберг 30.01.2017, 19:31
Та чого "деякі"??? В Заліщиках основним "бульдозером ГЕС" є голова РДА Борька Шипітка під кураторством свого годфазера, депутата ВР Барни. Синок Шипітки, Ромцьо, є офіційним "рилом"(предста вником) Барни в районі. Пияк теменний (на його молоді роки!), без горілки два слова не годен зліпити. Отакі вершителі судєб зібралися! Дідова зарваницька, а не люди! Продають рідний край за тридцять срібняків "гройсманам" і не червоніють! Просто доста вже балакати - пора проводити санітарний відстріл скажених хрунів! Хай лиш появляться на Дністрі. Після ДРОБОВИКА слідів не лишається!Треба лиш гільзу потім в кишеню покласти... А скільки ще терпіти???????? ??
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ