Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські «сокільці» викрили вже кілька магазинів, які продають алкоголь неповнолітнім

Понеділок, 24 жовтня 2016 16:28
У Тернополі розпочалися рейди на продуктові магазини.

Щоправда стосується це лише тих крамниць, в яких постійно порушують закон, продаючи неповнолітнім мешканцям міста алкогольні напої. Зініціювали таку «тверезу» акцію Тернопільський обласний осередок ВГО «Сокіл» спільно із правоохоронцями.

– В рамках масштабної кампанії за тверезу Україну, яку розгорнув ВГО «Сокіл» близько двох тижнів тому стартувала наша чергова громадська ініціатива, яка допомагає боротись з продажем алкоголю неповнолітнім. Рейди по торговельних точках здійснюємо спільно з муніципальною поліцією. На разі нам вже вдалось виявити та оштрафувати декілька недобросовісних магазинів, - розповідає голова тернопільського обласного осередку ВГО «Сокіл» Ілля Семенець.

За його словами, до акції добровільно зі згодою батьків долучились хлопці та дівчата, яким не виповнилось 18 років. Адже з їхньою допомогою виявляти місця, де продають алкоголь неповнолітнім вдається ефективніше:

– Проведення рейдів відбувається наступним чином: неповнолітні тернополяни намагаються придбати алкогольні напої в магазинах. Відповідно, на власників та продавців місць, де вдається купити такий товар накладається штраф правоохоронцями – коментує Ілля Семенець – акції проводитимемо допоки в Тернополі не вдасться зупинити продаж алкоголю неповнолітнім.

До слова, вже найближчим часом тернопільський обласний осередок ВГО «Сокіл» планує розпочати реалізацію ще однієї громадської ініціативи – «Рейди чистого Тернополя». Для цього сформують охорону порядку, до складу якої добровільно увійде молодь Тернополя. Саме вона проводитиме рейди на тернополян, які чинитимуть незначні правопорушення : чи-то смітитимуть на вулицях, або ж вживатимуть алкоголь в непризначених для цього місцях тощо.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Оля 24.10.2016, 17:28
В дворі в магазині на вул. Київська 4 продають малим і алкоголь, і сигарети.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ