Читайте нас в соціальних мережах

Чи пам’ятають тернополяни про музей ім. Герети?

Четвер, 22 вересня 2016 20:24
Остання декада вересня знаменна появою на світ багатьох талановитих людей, активістів.

 

Чимало з них - вихідці з Тернопільщини, як наприклад, історик, мистецтвознавець, громадський діяч Ігор Герета. 25 вересня  йому виповнилося б 78 років.

З цієї нагоди учні та друзі Ігоря Петровича планують встановити в центрі Тернополя пам’ятник своєму наставнику. Швидше за все, монумент стоятиме на вулиці Валовій.

Наразі в нашому місті вже 8 років діє музей ім. І. Герети, що на вул. Медова.

На відкритті музею тодішній міський голова Тернополя Роман Заставний зазначив: «Ігор Петрович мав велике добре серце, яким притягував до себе людей. Тому він об’єднав навколо себе так багато друзів, які мають обов’язок продовжувати справу Ігоря Герети, справу національно-патріотичного виховання дітей і молоді, справу духовно-культурного розвитку української громади».

Відкриття музею було однією з мрій Ігоря Петровича. Тому підтримка пам’яті про нього є не лише приємним обов’язком його соратників, а й вагомим внеском в історію рідного краю та майбутніх його поколінь.

Напередодні дня вшанування І.Герети Роман Заставний наголошує: «Нація існує лише тоді, коли живе пам’ять про неї. Майбутні ж покоління оцінюватимуть наш внесок не за словами, а за реальними вчинками».

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар