Читайте нас в соціальних мережах

McDonald's у Тернополі: бути чи не бути?

Середа, 24 серпня 2016 17:05
Тернополяни таки хочуть бачити у нашому місті знаменитий фаст-фуд «McDonald’s». У місті зібрали достатню кількість підписів під ініціативою Руслана Середи, який опублікував пропозицію на сайті електронних петицій ТМР.

Автор зокрема запропонував «створити благосприятливі умови для появи першого закладу здорового харчування швидкого приготування McDonald’s у Тернополі». Менш ніж за місяць було зібрано понад 300 підписів «за». Станом на 24 серпня петицію підписали 315 осіб з 300 необхідних. Відтак, наразі дана ідея перебуває на розгляді – місцева влада має вирішити, чи бути в Тернополі цьому знаменитому і такому небезпечному фаст-фуду.

Тим часом у соцмережах місцеві мешканці розділилися на два «табори». Одні стверджують, що у Тернополі вже є заклади швидкого приготування їжі, тож нічого дивного у відкритті McDonald’s не бачать, мовляв, увесь світ там періодично харчується, поки наш обласний центр торгує не менш шкідливими чебуреками, шаурмою і бюргерами «з будки».

Друга частина людей говорить про те, що такими закладами ми вбиватимемо власне здоров’я і здоров’я своїх дітей, тож краще утриматися від такої ідеї.

І поки у мерії думають що робити із цим питанням, нагадаємо нашим читачам одну цікаву історію, пов’язану із знаменитим брендом. Не так давно всесвітньо відомий шеф-кухар Джеймі Олівер виграв суд проти цієї найбільшої мережі швидкого харчування в світі. Шеф відкрив жахливу правду про те, з чого насправді готується «дуже смачне м'ясо для гамбургерів і наггетсів».

Після заяв Джеймса страви, які готують в McDonald's, не можна навіть їжею назвати. М'ясо для гамбургерів, біг-маків і інших "страв" готується з промитого яловичого жиру, а промивають його в звичайному гідроксиді амонію. Якби не цей процес, то, за словами кухаря, не те що смак був би огидним, навіть вид не задовольняв би вимогам найогидніших дірок на Землі.

За словами Олівера, мережа ресторанів займається тим, що бере продукт, який навіть собака б їсти не стала, і робить придатним для споживання людині. Але не тільки сам факт обману обурливий в цій історії, гідроксид амонію отруйний для людського організму. Також тут не обходиться без процесу додавання кольору в продукти.

Під час інтерв'ю Олівер продемонстрував, як з жиру, шкіри, і внутрішніх органів можна зробити придатне для вживання м'ясо, і задався питанням: «Навіщо розумній людині годувати дітей м'ясом з аміаком?» Суміш, яка вийшла в результаті експерименту, була дуже схожа на рожевий слиз.

Пропонуємо Вашій увазі також підбірку цікавих фактів про популярну в світі мережу фаст-фудів McDonald's:

Середній час очікування в Макдоналдсі - 90 секунд. Однак ця цифра може змінюватися в залежності від місця розташування ресторану і часу дня. 

У 1989 році Макдональдс продавав піцу. Причина, по якій піцу виключили з меню - час приготування. В середньому воно складало 11 хвилин, а Макдональдс хотів зберегти репутацію швидкого сервісу.

Макдональдс відхиляє більшу кількість кандидатур претендентів, ніж Гарвард. Гарвард приймає 7% кандидатур, в той час як Макдональдс - тільки 6,2%.

Найдальше відстань, на якому ви можете відмовитися від найближчого ресторану Макдональдс в Америці - 107 миль. Це місце розташоване в штаті Південна Дакота. Саме там ви можете виїхати на цілих 107 миль від закусочної «МакГріддл».

Існує несправжній ресторан Макдональдс, який використовується тільки для зйомок реклами та кіно. Там зібрана фірмова уніформа і меблі з ресторанів всього світу. Це місце знаходиться в Каліфорнії.

Макдональдс продав понад 100 мільярдів гамбургерів.

На 8,7 мільярдів доларів прибутку, отриманих тільки від франчайзингових магазинів, роблять Макдональдс багатшими Монголії.

Число співробітників Макдональдс в усьому світі становить 761 000 чоловік. Це більше, ніж населення Люксембургу. Але число тих, хто хотів би працювати в Макдональдс в десятки разів вище!

Макдональдс відкриває новий ресторан кожні 4 години.

За оцінками компанії, один з восьми американських працівників, хоча б раз був найнятий в Макдональдс.

Найменший ресторан Макдональдс знаходиться в Токіо, Японія. Його площа - всього 46 квадратних метрів. А найбільший знаходиться в Бейджинг, Китай. Його площа, відповідно, 2600 квадратних метрів.

Щороку Макдональдс купує 1,3 мільярда кілограма картоплі. Компанія стверджує, що вона є найбільшим в світі споживачем цього коренеплоду.

Тільки 7 позицій з меню Макдональдс не містять цукру. Наприклад, маленька упаковка картоплі фрі .... Яка взагалі-то теж не дуже корисна.

Коментарі  

+4 #3 Анна 02.09.2017, 22:44
Тысячи раз ела в их ресторанах!!! У них качество продукции намного выше многих заведений Тернополя. А мороженое вообще невозможно сравнить с местными искуственными производителями ....MacDonalds не хотят открывать, потому что боятся конкуренции.
Скарга
-3 #2 Дмитро 24.08.2016, 18:50
не буду їсти то лайно
Скарга
+3 #1 Рома 24.08.2016, 17:53
Повірте мені, яловичина в макдональдсі набагато якісніша ніж в місцевих забігайлівках, які вже по цінах перегнали макдак! Стаття тенденційна і до чого та картинка?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ