Читайте нас в соціальних мережах

Лавки біля трьохстороннього годинника дорогі і дуже непрактичні

Вівторок, 16 серпня 2016 17:50
Вже другий день довкола історичного тристороннього годинника у центрі Тернополя встановлюють лавки.

Нагадаємо, дерев’яні елементи лавок демонтували для того, щоб відреставрувати або й замінити їх. Як повідомляв заступник начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, потреба виникла через велику кількість подряпин та надписів на полакованих дошках, які служили сидінням лавки. Елементи демонтовані для здійснення шпаклювання та оновлення лакового покриття.

–  Деякі подряпини і вишкрябані написи на дерев’яних елементах настільки глибокі, що дошки потрібно пошліфувати, а не лише полакувати. Особливо постраждали лавки з боку вулиці Сагайдачного, – розповідав Олег Соколовський.

Відтак три тижні тернополяни могли хіба що постояти біля трьохстороннього годинника. Весь цей час підрядна організація здійснювала реставрацію елементів лавок.

«Два дні я лише знімав всі дошки з лавок. Потім два тижні шліфував та лакував їх. Адже на деяких частинах тріщини та подряпити були такі, що важко було їх оновити. Звісно щось зіпсували тернополяни, але більша частина елементів лавки зістарілася, тому й утворилися тріщини.

Як на мене, то лавки довкола трьохстороннього годинника дорогі і дуже непрактичні. Адже треба прикручувати кожну дощещку окремо. Тобто пішло багато часу на реконструкцію, а також багато грошей на деревину та шурупи», - зауважив майстер, який займався реконструкцією лавок.

До слова, станом на сьогодні біля трьохстороннього годинника вже встановлено три лавки. До завтра майдер обіцяє завершити роботу.

w44VWx- ZUs

MW-wQ7BPmOM 

Коментарі  

+4 #2 Дмитро 16.08.2016, 21:15
нашим людям завжди в жопі крутить - як не було годинника і лавок всіх все влаштовувало
Скарга
-3 #1 ГАЛ 16.08.2016, 18:15
...як на мене годинник виглядає як кінь у боксі-з чотирьох сторін лавки,лавки..до цільніше, мабудь, було приліпити 6-8 місць впритул спинками до годинника, а ці самі оточуючі лавки розвернути обличчям до годинника по периметру підвищення...
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ