Читайте нас в соціальних мережах

Біля трьохстороннього годинника демонтували лавки, бо тернополяни вже встигли їх знищити

Четвер, 28 липня 2016 11:57
Впродовж декількох днів тернополяни не зможуть скористатися лавками, що розташовані довкола історичного тристороннього годинника у центрі Тернополя.

Дерев’яні елементи лавок  демонтували для того, щоб відреставрувати або й замінити їх. Як повідомив заступник начальник управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР Олег Соколовський, потреба виникла через велику кількість подряпин та надписів на полакованих дошках, які служили сидінням лавки. Елементи демонтовані для здійснення шпаклювання та оновлення лакового покриття.

– Деякі подряпини і вишкрябані написи на дерев’яних елементах настільки глибокі, що дошки потрібно пошліфувати, а не лише полакувати. Особливо постраждали лавки з боку вулиці Сагайдачного, – розповів Олег Соколовський. – Представники підрядної організації, яка виконує реставрацію елементів лавок, здійснить шліфування за допомогою спеціального обладнання, а згодом працівники підприємства нанесуть лак, після чого елементи висушать у спеціальних шафах. Після здійснення цих робіт дерев’яну основу конструкції лавок повернуть на місце. Окремі елементи доведеться замінити, адже через пошкодження вони вже не матимуть такого естетичного вигляду.

До слова, як повідомив Олег Соколовський, заплановано здійснити косметичний ремонт й інших лавок, що розташовані на бульварі Тараса Шевченка.

Нагадаємо, що урочисте відкриття дзиґара (саме так називають годинник містяни) відбулося 28 вересня 2014 року. Унікальний витвір годинникового мистецтва у центрі Тернополя є другим у світі. Перший подібний витвір, який був споруджений наприкінці XIX століття, розташований у французькому місті Ам’єн. Ще на стадії розробки французький сайт включив відновлений старовинний тернопільський годинник до «Спадщини світового годинникарства».

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #1 Ірина 28.07.2016, 12:25
Я думала, демонтували назавжди. Бо цей відвертий несмак в центрі міста дістав до краю. Нагадує вокзал в якомусь райцентрі.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ