Читайте нас в соціальних мережах

У селі на Тернопіллі готуються виламати замок церкви: вірні Московського патріархату забрали ключ (фото)

П'ятниця, 10 червня 2016 14:45
На Кременеччині – чергова сутичка між прихильниками УПЦ Київського та Московського патріархату. У селі Колосова люди обступили церкву і вимагають відкрити її, але їм заважають парафіяни з МП.

Про це у соціальній мережі «Фейсбук» повідомляють активісти «Правого сектору Тернопільщини».

«Село Колосова. Церква закрита на колодку. Ключа немає. Усе село прийшло під двері церкви. Громада КП по закону має право увійти в храм, "емпешники" не пускають. "Якщо губиться ключ від хати, господар демонтує замок та встановлює новий" - говорить отець УПЦ КП. Обурені люди збираються взламати замок, - пишуть активісти ПС.

Селяни також нарікають на те, що Кременецька РДА попри рішення суду про скасування приватної власності не чинить жодних дій, щоб громада (яка по постанові суду є її власником) увійшли в храм. На місці події вже зібрались правоохоронці та члени «Правого сектору», які слідкують за ходом подій та забезпечують охорону громадського порядку.

Нагадаємо, що днями прихильники МП встановили біля церкви камери відеоспостереження, а також почепили замок на воротах кладовища. Все це з метою не пустити у храм вірних ‪УПЦ КП‬. Громада села обурен таким відношенням, адже вже добилася справедливості у суді – церкву передали КП. Отож, вже цієї неділі має відправлятися літургія священиком Київського патріархату, але вірні МП попереджають – церкву просто так не віддадуть і заявляють - без крові тут не обійдеться.

3332

3333

3222

фото: Правий сектор Тернопільщини

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 БАНДЕРІВЕЦЬ 10.06.2016, 22:53
чому московія керує ? гнати бидло з УКРАЇНИ!
Скарга

Додати коментар