Читайте нас в соціальних мережах

Патрульні Тернополя "боротимуться" з бабусями, які продають молоко і яблука, щоб заробити на ліки

Вівторок, 29 березня 2016 13:01
Проблема вуличної торгівлі багато років поспіль бентежить не лише місцеву владу, але й тернополян. Люди не перестають нарікати на те, що через стихійні ринки в обласному центрі, як то кажуть, ні пройти. ні проїхати.

Влада міста спільно з міліцією пробувала боротись з цим явищем, але "ефекту" від будь-яких заборон було мало. Сільські мешканці та літні власники дачних ділянок продовжують вести несанкціоновану торгівлю просто з асфальту.

- Вони не лише наражають на небезпеку покупців, адже товар припадає пилюкою, є неперевіреним тощо, але й заважають руху пішоходів, а також роблять наше місто непривабливим для туристів, - говорить тернополянка Зиновія Брощук. - Але я розумію і пенсіонерів, яким навіть на ліки грошей не вистачає - їм треба за щось жити. 

Знайти компроміс у спірному і навіть болючому для багатьох питанні пробували через відкриття нового критого ринку на Шептицького, однак вирішити проблему не вдалося - "дачні" торговці нарікали, що не мають грошей, щоб платити за оренду місця та й добиратися їм, мовляв, далеко.

З виходом на службу нової патрульної поліції, тернопільський мер звернувся до начальника Управління патрульної поліції в Тернополі Володимира Струка із проханням допомогти вирішити проблему вуличної торгівлі. Сергій Надал розповів очільнику патрульних про скарги містян, громадських активістів щодо стихійних ринків на вулицях міста. Зокрема, відзначив міський голова, найбільш проблемними були і залишаються вул. Шептицького, Чорновола, Майдан Перемоги, перехрестя Дружби-Миру, Слівенська та Живова.

Тож, цілком можливо, незабаром патрульні поліцейські проганятимуть з місць несанкціонованої торгівлі бабусь та дідусів, які приїхали за десятки кілометрів з важкими сумками, аби заробити собі на прожиття, ліки, а то й на хліб...

Коментарі  

0 #7 Олег 06.04.2016, 11:15
Так так!А чого на кожному мікрорайоні,хай на кожній вулиці посеред дороги стають,бо ми бачте тернопільські гнилі люди не можемо сраки підняти і проїхатись на ринок.А ви не задумувались що ті точки з бабульками і поодинокі лотки засмічують місто?Ку*ва шанхай а не Тернопіль!Ніяко ї "ринкової грамотності" в тому місті,суцільний базар!!!
Скарга
-1 #6 Марія 29.03.2016, 16:27
А до чого тут пенсія. В місті треба порядок наводити з такою торгівлею. Тролейбуси з всіх мікрорайонів міста їдуть на ринок, де можна придбати продукцію с/г виробника, до речі - проїзд для пенсіонерів безкоштовний. А з таким складом розуму, як у вас - лад ніяка влада не наведе.
Скарга
0 #5 777 29.03.2016, 15:13
Вийдеш оксана на пенсію -1300 грн , тоді коментуватимеш і навчатимеш як жити.
Скарга
+5 #4 Колгосп 29.03.2016, 14:31
Один раз на тиждень можна взяти сраку в жменю і поїхати на ринок на Шептицького і купити всю продукцію з села. Якщо не буде покупців - не буде там і торгів. Зробили чорт зна що з привокзальної площі.
Скарга
-3 #3 Оксана 29.03.2016, 14:28
Правильно наша влада робить. Гнати в шию таких торгашів. Центр міста - не ринок с/г продукції, для цього влада побудувала новий ринок, де є відповідна лабораторія за контролем по якості за продукцією. Продавати молочні продукти з землі не допустимо. Ви ж травити себе і ваших рідних, купуючи молоко в пластиковій тарі, чи сир в поліетиленових пакетах. Реальних продавців із сіл там мало, а бабусь-перекупщ иць повно. Прослідкуйте, як ранком на з/д вокзал машинами привозять продукцію, яку ви називаєте із села, екологічно чисту. Ви до Європи так всі прагнете, а село з себе вигнати не вмієте. Де ви бачили, щоб закордоном бабця на асфальті продавала молоко, картоплю чи ще щось в цьому роді. Влада робить все щоб такого позору в місті, тим більше в центрі не було. Сил нашій новій поліції для боротьби з цією пошистю, адже всі ми добре знаємо як ці бабусі вміють клясти і на жалість давити.
Скарга
+1 #2 жінка 29.03.2016, 13:47
а мерія не бачить відстані від ж\д станції до базару на Шептицького. Люди по дорозі на роботу і з роботи купляють продукти. А на Шептицького потрібно пів дня потратити. І зрешті- попит породжує пропозицію.
Скарга
0 #1 ЩУКА 29.03.2016, 13:37
був невеличкий базарчик біля залізничного вокзалу - знищили, тепер замість нього нікому не потрібний "палац зі скляних кубиків", а купити сільгосппродукц ію вирощену ТЕРНОПОЛЯНАМИ без лишніх хімічних добавок - нема де! міській владі треба було б усвідомити, що маленькі продуктові базарчики мають бути у кожному мікрорайоні (а не на Шептицького, звідки й доїхати на окраїни міста нема чим)- так ЗРУЧНО ЛЮДЯМ! з цієї ситуації бачу єдиний вихід: надання БЕЗОПЛАТНИХ впорядкованих місць для тогрівлі продовольчими товарами, які вироблені на присадибних (дачних) ділянках. чи відмовитися від прибутку Тернопільській мерії слабо?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ