Читайте нас в соціальних мережах

Хліб з маслом для тернополян зростає в ціні

Четвер, 17 грудня 2015 17:11
У цьому переконані експерти, які проаналізували ситуацію на сільськогосподарському ринку області. А все тому, що у вартість хліба та молочної продукції закладена ціна на борошно, пальне, енергоносії, які стрімко дорожчають. 

За словами директора департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Олега Напори, цьогорічний врожай зернових дещо нижчий за минулорічний через посуху влітку, тож і борошно зросло в ціні. Крім того, уся продукція потребує перевезення, а пальне також подорожчало.

- Аграрій повинен мати прибуток, інакше йому не вигідно займатися справою. Останнім часом собівартість продукції значно збільшилася, тож кінцева ринкова ціна не стоїть на місці, - розповідає Олег Напора.

Те саме стосується і молочної продукції, яка вже зросла в ціні. Підвищення вартості енергоносіїв традиційно спостерігається на зиму, коли заводи зобов’язані сплачувати ціну газу в повному обсязі. При цьогорічному курсі на блакитне паливо виробники молокопродукції ледь зводять кінці з кінцями, тож на ринку молоко, сир, сметана та масло вже на 10% дорожчі, ніж восени.

Щодо можливого збільшення вартості хліба, то експерти прогнозують це вже наприкінці зими.

Коментарі  

0 #1 Володимир 17.12.2015, 17:27
А брехати не гарно.
rbc.ua/.../...
Попри усі політичні, економічні чи навіть природні негаразди, аграріям вдалося зібрати 36,7 млн тонн зерна і, таким чином, перевершити минулорічні показники майже на 2 млн тонн.......

Понад 1 млн тонн зерна було намолочено у Донецькій, Кіровоградській , Полтавській, Київській, Черкаській, Хмельницькій, Тернопільській та Сумській областях.

Наголошу, що урожайність ранніх зернових та зернобобових культур була збережена практично на рівні показників рекордного минулого року і становила 36.2 ц/га (2014 - 26.5 ц/га).

Найвищою урожайністю порадували Хмельницька - 52,8 ц/га, Черкаська - 49,0 ц/га, Київська та Тернопільська - 46,5 ц/га, Вінницька - 45,6 ц/га області.
Скарга

Додати коментар