Читайте нас в соціальних мережах

Бучацькі «патріоти» вже десятиліттями зривають мобілізацію. Цієї осені вони також втекли у Росію

Четвер, 17 грудня 2015 12:59
Жителі Бучацького району зірвали чергову мобілізацію у Збройні сили України. Така ситуація повторюється з року в рік, починаючи з 1998 року. Наші псевдо-патріоти знову втекли у російські Москву та Санкт-Петербург, аби тільки не йти у військо.

Про це повідомляють джерела у військовому комісаріаті.

Всього кількість призовників у Бучацькому районі наближається до двох тисяч. Планово призвати мають не більше одного відсотка. Та у підсумку, вдалося відправити у Збройні сили України менше десяти призовників. А це навіть не половина від необхідного.

«У Бучацькому районі роками напрацьовували цю систему, шукали шпарини у законодавстві, для того, щоб свідомо не з’являтися у військові комісаріати, - розповів один з працівників військкомату. -  Як тільки юнак отримує повістку, одразу викликають адвоката. Допоки ми вияснюємо тонкощі закону з юристом, призовник встигає втекти закордон. У більшості випадків – це російські міста Москва та Санкт-Петербург. Рідше – Польща. Тільки призов закінчується, вони всі повертаються. І ми нічого з цим вдіяти не можемо.»

Найперше кадрові офіцери-учасники АТО нарікають на низьку свідомість та патріотизм молоді у Бучацькому районі. Навіть у час війни з Росією, вони втікають у ворожу країну. А друга причина - погана законодавча база, яка дозволяє правдами і неправдами призовнику ухилятися від медогляду, а потім і від призову на строкову службу.

«Складається таке враження, шо весь район самоусунуся від вирішення цієї проблеми, - говорять військові. – Ми намагаємося пояснити ситуацію сільським головам. Та чомусь це не допомагає. На сьогодні згідно наших порушено кілька кримінальних справ. Та через недоліки законодавства, це не надто лякає втікачів.»

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #2 Олег 17.12.2015, 16:49
Не пишіть дурниць. Так ніби всі за кордон їдуть кататися на яхтах і полоскати пупець в океані. Ні люди там не розгинаються.
Скарга
-2 #1 Запорожець 17.12.2015, 13:22
Україна має унікальну можливість позбутися п'ятої колони - треба лише вручити повістки до військомату всім етнічним росіянам и вони (росіяни) самі зникнуть з України "як роса на сонці".
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ