Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі завтра стартує друга хвиля вакцинації проти поліомієліту

Неділя, 29 листопада 2015 13:23
В обласному центрі перша хвиля імунізації проти поліомієліту тривала два тижні замість запланованих трьох, адже Тернопіль отримав вакцину на тиждень пізніше, ніж райони. Завтра ж стартує друга хвиля вакцинації, яка охопить дітей віком до 10-ти років.

Лікарі запевняють, що боятися вакцини не варто – вона французька і якісна. Більше того, під час імунізації 6,5 тисяч дітей під час першої хвилі жодного ускладнення не зафіксували.

- На відміну від попередньої хвилі імунізації, цього разу ми вже співпрацювали з управлінням освіти та науки, підключили керівників ДНЗ та шкіл, - розповідає головний лікар міської дитячої комунальної лікарні Роман Книш. – На цю процедуру обов’язковою є згода батьків, тож ми роздрукували бланки з інформацією про вакцину у приміщеннях навчальних закладів. Сподіваємось, що дорослі з розумінням віднесуться до необхідності прививки.

Загалом же, в Тернопіль вже завезли близько 22 тисяч доз. Ними зможуть охопити всі 100 відсотків дітей, які підлягають профілактиці гострого інфекційного захворювання – поліомієліту. Триватиме вакцинація до 11 грудня, а розширену третю розпочнуть вже з 11 січня 2016-го року.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ