Читайте нас в соціальних мережах

У Чорткові лікарі, освітяни та підприємці фінансують приватну церкву московського патріархату

Вівторок, 11 квітня 2023 18:00
По документах - приватний житловий будинок, а на ділі - церква московського патріархату. 

У місті Чортків, що на Тернопільщині, місцеві лікарі, освітяни та підприємці фінансують церкву країни-агресора. 

Про це у соціальній мережі розповів міський голова Чорткова. 

"Ця синя будівля на початку вулиці Галицька - приватна власність. Земельна ділянка також приватна власність. Відповідно до документів це житловий будинок. Власник, його мама, а також інші відомі люди нашого міста ( лікарі, освітяни, підприємці) є засновниками парафії УПЦ (московської) у Чорткові. Кажуть, що піп не місцевий. З Тернополя. Парафія не велика. Орієнтовно 40 людей", -відзначив Володимир Шматько

Міська рада прийняла звернення до даної парафії, щоб вони перейщли до ПЦУ, та не зважаючи на те, що в громаді уже загинули 25 Героїв, церква мп досі функціонує у Чорткові. 

На жаль, через те, що це приватна власність, як земля так і будинок, мерія не може вплинути на даних парафіян, хіба що вмовляннями. 

"Рішенням міської ради ми не можемо закрити цю парафію чи вилучити земельну ділянку бо це приватна власність, а не в користуванні церковної громада як це у Хмельницькому чи Львові", - повідомили у Чортківській міській раді. 

У коментарях до посту місцеві жителі радять відімкнути їм всі комунікації та розпочати на даній вулиці капітальний ремонт. 

Нагадаємо, у Тернополі вже тиждент триває мирний протест активістів біля стін храму московського патріархату на вулиці Євгена Коновальця. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Віталій 12.04.2023, 21:01
Одне питання до тих людей,Ваші діти,знайомі,ро дичі з ким воюють,якщо не воюють то зрозуміло,а так не може бути щоб воював з Росією і тут же молився за Кирила.
Скарга

Додати коментар