Читайте нас в соціальних мережах

Робоча група ВРУ, до якої увійшов Михайло Цимбалюк, врегульовує питання грошового забезпечення військових

Неділя, 14 травня 2023 08:55
Робоча група Верховної Ради України обговорила питання про грошове забезпечення військовослужбовців та виплату додаткової винагороди.

Про це розповів народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк, який увійшов до складу групи.

– Основна мета нашої роботи – розробка змін до законодавства для врегулювання питань, окреслених у листі керівництва сил оборони і безпеки України щодо необхідності врахування можливих негативних наслідків прийнятого Парламентом закону №8312, –зазначив Михайло Цимбалюк.  

Зокрема, представники Парламенту, Міноборони, Генштабу, Мінфіну, СБУ, ГУР МО, УДО, МВС, Нацгвардії та інших органів і установ обговорили питання щодо:

  1. підвищення рівня заробітної плати особам, призваним на строкову військову службу;
  2. збільшення розміру стипендій курсантам вищих військових закладів та закладів освіти, які мають військові навчальні підрозділи;
  3. підвищення рівня грошового забезпечення інструкторів;
  4. уніфікації оплати праці військовослужбовців усіх структур сил оборони і безпеки в контексті запровадження єдиного стандарту грошового забезпечення;
  5. виплати додаткової винагороди, зокрема, створення законодавчих підстав для стимулюючих виплат для проведення наступу.

– Робоча група також обговорила проблемні питання виплат компенсації членам сімей військовослужбовців, які вважаються зниклими безвісти, та індексації пенсій військовослужбовцям. Крім того, було запропоновано врегулювати питання реєстрації у військових підрозділах транспортних засобів з правим розташуванням керма в період дії воєнного стану та спростити процедуру списання відповідної техніки. Окремо обговорювалося питання звільнення з військової служби деяких категорій військовослужбовців– додав Михайло Цимбалюк.  

Депутат наголосив на тому, що результатом спільної роботи має стати так званий «стимуляційний пакет» законодавчих змін щодо впорядкування вказаних питань.

Додати коментар