Читайте нас в соціальних мережах

Якщо Тернопіль продовжать незаконно забудовувати, активісти обіцяють самотужки зносити бетонні стіни

Четвер, 09 липня 2015 13:29
Півроку роботи комісії з приводу звернень громадських організацій і жителів міста щодо нелегальної забудови міста – не принесли бажаного результату.

Такого висновку дійшли громадські активісти, які намагаються боротись  з свавіллям чиновників міської ради. Десятки об’єктів у файному місті споруджують на території дитячих майданчиків, парків, поблизу школи, під вікнами будинку. І все це за словами чиновників – законно.

«Тернополяни» писали про скандал довкола забудови на Привокзальному майдані. Небайдужі городяни вже й пікетували будівництво в історичній частині міста і звертались до відповідних інстанцій. Але поки справу розглядають – будівництво триває.  

«Прокуратура хоч сьогодні готова давати позов. Міліція вже давно веде кримінальне провадження. Але всі ці позови не можуть бути результативними без висновків Держархбудконтролю та Інспекції сільського господарства, яка сьогодні реформована, а  її повноваження передаються на іншу інспекцію.

Тобто одна інспекція вже не діє, інша ще не діє. Відтак витребувати належну оцінку щодо законності забудови – ми не можемо. А будівництво тим часом триває», - каже депутат міськради Наталя Карпишин.

Активісти кажуть, у цій ситуацію в першу чергу винні депутати міськради, які завдяки добре спланованій схемі виділяють земельні ділянки. Але не менша відповідальність лежить і на забудовнику.

«У цій ситуацію також потрібно говорити із забудовником. Адже він бачить спротив громадськості, але ніяк на нього не реагує. Людей доводять до точки кипіння. Вочевидь треба діяти за прикладом київських активістів. Коли там громада самотужки знесла незаконно збудовану девятиповерхівку. Можливо такий наглядний приклад  - забудовники швидше засвоять» 

 Віта Кукуруза 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+1 #4 Доктор 09.07.2015, 18:38
Карпишинка тіки говорити вміє, шо вона зробила? бігає як сраний віник по тернополю і тіки перед камерами триндить, а де результат її роботи? шо вона може зробити як навіть на свому окрузі не може навести порядку. Нехай покаже брехунка хоть один забор який вона поламала ....... ше мені одна активістка.
Скарга
-1 #3 галка 09.07.2015, 15:14
Одне бла бла всі наші так звані активісти....ні чого реально не зробили...те що надал в деяких проектах дае задню це свідомо під вибори і завдяки деяким журналістам.а це все що пишуть зносити ламати і тд...це елине на що здатна терн.рагуляндія ...
Скарга
+1 #2 ще трохи 09.07.2015, 15:10
Точно станька не захищаю але поки що факт один.тільки він зносить паркани або забори....всі інші так звані го...тільки балаклавами махають....на жаль..
Скарга
+2 #1 Микитович 09.07.2015, 14:14
Ну шо, Наталка Карпишин так хоче "народно контролювати" разом з Добродомовим Тернополем, шо не шкодує грошей на піар)
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ