Читайте нас в соціальних мережах

На досягненнях «Доброго самарянина» збаразькі «порошенківці» роблять собі піар?

Четвер, 08 грудня 2016 21:44
Про це сьогодні заявив лідер «Доброго Самарянина» Володимир Кравець у прямому ефірі радіостанції «Радіо Рокс».

В опозиції до провладної партії і «свободівського» голови РДА працюють депутати Збаразької районної ради від партії «Добрий самарянин». Керуючись інтересами громади, вони відстоюють соціальні об’єкти та справедливе розприділення бюджетних коштів.

Мета преставників «Доброго самарянина» дуже проста – розподілення коштів населенню відповідно до потреб. Адже зараз, як зазначають партійці, у районі виходить так, що гроші йдуть на ті округи, де є депутат від провладної партії, навіть коли  потреби не першочергові.

- Нам вдалося добитися перекриття даху у Старовишнівецькій школі, де не робилося подібного ремонту уже 25 років. Через проблему у навчальному закладі фактично не функціонував спортивний зал. Працювали над вирішенням проблеми не лише депутати від партії «Добрий самарянин», але й ініціативна група батьків, вчителів, які поставили ультиматум районній владі: якщо кошти не будуть виділені, вони перекриватимуть дороги, - розповідає голова партії, директор ПАП «Добрий самарянин» Володимир Кравець.

Обговорення і дискусії тривали довго, на одній із останніх нарад Володимир Кравець заявив, що у разі відсутності фінансування, він власним коштом перекриє дах школи, але тоді владі буде просто соромно перед своїми виборцями. Лише такими ультиматумами вдалося добитися виділення 800 тис. грн., хоча за словами голови партії «Добри самарянин», дах потребував удвічі меншої суми, а кошторис був просто завищений.

- На жаль, це уже «нормальна» практика для нашої влади. У 2015 році в Збаражі відкрили очисні споруди, вартістю 16 млн. грн. Ми зробили депутатський запит у відділ капітального будівництва у Тернополі і отримали документи, які засвідчили, що реально очисні споруди коштують 8 млн. грн., а решта – просто завищений кошторис. У цих документах ніби то закуплено шурупів на 300 тис. грн., кабелів на 600 тис. грн.. , навіть цвяхів на 30 тис. грн. Якби громада робила це зі справедливим кошторисом, то можна було би зробити 2 таких об’єкти або відремонтувати 8 шкіл, - наголошує Володимир Кравець.

Цікаво, що зовсім по-іншому побачили вирішення проблеми Старовишнівецької школи, представники провладної партії у районі. Так, в інтерв’ю для «Нової Тернопільської газети» депутат Збаразької районної ради, а сьогодні й кандидат на голову Вишнівецької громади, Юрій Головатюк досить відверто хизується «досягненнями»: «Сьогодні, працюючи в дієвій команді Блоку Петра Порошенка, помічаю багато позитивних змін у нашому краї. От, наприклад, перекриття даху Старовишнівецької школи та ремонт в інших школах нашої громади». Тобто факти протесту з боку батьків та колективу школи, а також жорсткої позиції депутатів від партії «Добрий самарянин», не зіграли жодної ролі – влада все зробила сама?

 

Коментарі  

-1 #1 гаврик 09.12.2016, 14:25
Що за самарянин? Самаритянин може?
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ