Читайте нас в соціальних мережах

Монастириський міський голова почав приховувати відеозаписи сесій того, як нарахував собі «космічні» премії

Понеділок, 01 серпня 2016 11:51
Сесії Монастириської міської ради стали закритими засіданнями, звіти про які не стають гласними.

Так вважає депутатка від партії «УКРОП» Світлана Безділь. Вона звернула увагу міського голови Монастириська на відсутність онлайн-трансляції засідань, проте отримала лише формальну відписку.

- Монастириська міська рада зробила із сесій якесь закрите приватне підприємство, не хочуть надавати відеозапис. В регламенті ради є обумовлено, що має бути онлайн-трансляція або принаймні запис. А у нас голова відмовив на два звернення громадян про надання відео, обґрунтовуючи це тим, що запити можуть давати лише депутати. Що ж, я як депутат також подала звернення, але отримала дуже дивну відповідь, - розповідає Світлана Безділь.

Депутат розповідає, що у відповіді пишеться, ніби обранці мають звертатися не на ім'я міського голови, а секретаря міської ради. До того ж, посилаються на прийнятий регламент, хоча є Закон України, Стаття 49, де є права в обов'язки депутата. На попередні запити пропонувалося конкретизувати потребу, аби рада могла надати уривок запису. Це Світлану Безділь дивує, адже громадяни мають мати доступ до повного відео засідань.

Цікаво, що записи перестали оприлюднюватися відтоді, як міський голова і секретар почали виносити на голосування рішення про видачу собі ж премій, які, до речі, становлять 50-70% від окладу.

- Ми підняли декларацію секретаря міської ради за поточний рік і виявилося, що у він отримує 8 тисяч гривень. Це в Монастириській, у маленькому місті, це ж не Тернопіль. Окрім цього, я порівняла підписи міського голови на різних документах і вони дуже відрізняються, імовірно,  мій запит міг підписувати хтось інший, - розповідає депутатка.

На цьому Світлана Безділь не збирається зупинятися і спільно з громадськими активістами буде подавати наступні запити та добиватися трансляцій і гласності. 

 

Коментарі  

+1 #1 Тарас 29.08.2016, 15:08
Міська рада зобов'язана як розпорядник інформації оприлюднення прийняті рішення сесії міської ради.(ст. 6 ЗУ "Про інформацію") Відповідальний - секретар. Не оприлюднення - штраф 427 грн (КУаП). Приховування, не надання, надання неправдивої інформації тягне за собою дисциплінарну, цивільно-правов у, адміністративну або кримінальну відповідальніст ь згідно чинного законодавства.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ