Читайте нас в соціальних мережах

Сьогодні у Тернопіль приїжджала «верхівка» «Свободи» з Тягнибоком «протягувати» Стаюру

Неділя, 27 грудня 2015 22:03
Сьогодні у Тернопіль з’їхалася вся політична верхівка Всеукраїнського об’єднання «Свобода» на чолі з лідером Олегом Тягнибоком. Мета приїзду – переконати місцевий актив затвердити на посаді голови міської організації Володимира Стаюру.

Саме зібрання тривало майже п’ять годин, починаючи з 16-ої години. Та результатів чергова звітно-виборча конференція Тернопільської міської організації ВО «Свобода» так і не дала. Делегати не дійшли навіть до голосування, адже у залі не було достатньої кількості людей для кворуму.

Нагадаємо, у середу, 23 грудня, відомий політичний діяч, один із лідер місцевого Майдану Володимир Стаюра став виконуючим обов’язків голови Тернопільської міської організації ВО «Свобода». На цій посаді він змістив незмінного лідера останніх п’яти років Романа Навроцького.

Та зауважимо, що «свободівському» активу Тернополя не дуже сподобалася ідея центрального штабу щодо кандидатури Стаюри. З пів сотні присутніх делегатів «єдиний» отримав лише 13 голосів.

Сьогодні ж відбулося продовження середового засідання. Та йому передували події, які сколихнули весь партійний актив ВО «Свободи» по цілій Україні. Народний депутат України Юрій Бублик, який переміг на минулорічних парламентських виборах по одному з мажоритарних округів Полтавщини, представляючи саме цю партію, написав заяву про вихід з лав «свободівців». Таким чином він вислови свій протест проти диктатури у лавах політичної сили саме у напрямку призначення голів місцевих організацій тільки за поданням зверху.

З такої ж причини цього тижня члени міської «Свободи» не захотіли підтримати Володимира Стаюру на голову організації. Їх обурював сам факт подачі зверху кандидатури на керманича. У свою чергу до самого Стаюри претензій ніхто не висловлював.

У зв’язку зі всіма подіями цього тижня, сьогодні у Тернопіль приїхав цілий десант вищого керівництва ВО «Свобода»: голова партії Олег Тягнибок; народні депутати України Андрій Іллєнко та Михайло Головко; голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич; члени Всеукраїнської політради Андрій Мохник, Ігор Янків, Олег Панькевич і Олег Гелевей.

Вже з початку стало зрозуміло, що на самому засіданні не буде присутнім міський голова Тернополя Сергій Надал. Не було і екс-голови міської організації Романа Навроцького. Він з сімейних причин сьогодні відсутній у місті. До речі, саме пана Романа намагалися зробити винним у попередньому невдалому голосуванні за Стаюру. Віддуватися довелося депутату Тернопільської міської ради Ігорю Турському. Його чомусь вище керівництво «Свободи» спробувало запитати про невдоволення у рядах тернопільських «свободівців». Та конкретної відповіді пан Турський так і не дав. Як не дав відповіді чи справді він має хоч власну незгоду щодо ситуації у партії.

Сама конференція тривала майже п’ять годин. Приїжджі гості висловлювали свої позиції. Намагалися переконати актив слухати поради вищого керівництва.

Та під кінець самої конференції, коли справа дійшла до голосування за кандидатуру Володимира Стаюри, виявилося, що «свободівці» чи то не витримали багатогодинних промов, чи то з інших причин, але у залі не виявилося необхідного кворуму для волевиявлення.

Чергову звітно-виборчу конференцію вирішили скликати на кінець січня-початок лютого вже наступного року.  

  

 

Коментарі  

+2 #1 Нацик 27.12.2015, 23:14
Навроцький молодець!!! Зробив усе, щоб керівництво партії побачило правдиву ситуацію....
Головний режисер подій Надал.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ