Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині працівникам повернули понад 13 млн грн заборгованої зарплати

Понеділок, 15 січня 2024 18:00
У 2023 році на шести підприємствах області допусили заборгованість із заробітньої плати.

"Внаслідок проведеної роботи по усіх підприємствах ліквідована заборгованість із заробітної плати на суму понад 2,5 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – на суму 482,6 тис. грн, з єдиного соціального внеску – на понад 1,5 млн гривень. Окрім цього, проведена індивідуальна роз’яснювальна робота із керівниками 67 підприємств, за наслідками якої 60 з них погасили заборгованість із заробітної плати на суму 10,7 млн грн, з податку на доходи фізичних осіб – 2,5 млн грн, з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування  – 3,3 млн гривень", - відзначили у податковій службі Тернопільщини. 

У минулому році на 147 підприємств області заробітна плата виплачувалась у мінімальному, чи нижче мінімального розмірах.

"За наслідками проведеної роботи 137 підприємств  підвищили рівень виплати заробітної плати. Завдяки цьому до бюджету надійшло 983,8 тис. грн податку на доходи фізичних осіб та 738 тис. грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Проведена роз’яснювальна робота з аналогічних питань й по 630 підприємствах та організаціях області. В результаті проведеної роботи 559 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати. До бюджету надійшло понад 8,8 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 9,5 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", - повідомили податківці. 

Окрім цього, завдяки активізації роз’яснювальної роботи щодо необхідності оформлення трудових відносин із найманими працівниками у грудні 2023 року прийнято 5167 працівників.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ