Читайте нас в соціальних мережах

В Україні стартував новий етап програми доступної іпотеки на житло єОселя

Вівторок, 01 серпня 2023 19:30
1 серпня набули чинності ухвалені Урядом зміни до Постанови КМУ №856. 

Відтепер подати заявку на участь у програмі та отримати кредит на житло під 7% можуть ветерани війни та члени їх сімей, учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, а також сім’ї загиблих (померлих) захисників і захисниць України, внутрішньо переміщенні особи, громадяни, які не мають власного житла, більшого за нормативну площу.

Умови участі в єОселі для військовослужбовців, силовиків, медиків, педагогів та науковців при цьому залишаються незмінними.

Програма орієнтована на первинний ринок нерухомості, аби досягти максимального мультиплікативного ефекту для зростання економіки країни.

Квартиру можна обрати за такими параметрами:

- у будинку не старшому трьох років;

- у будинку, що зводиться акредитованим банком-партнером забудовником (перелік доступний на сайтах банків).

Вимоги щодо нормативної площі та граничної вартості при цьому зберігаються: не більше 52,5 кв.м на одного плюс 21 кв.м. на кожного наступного члена сімʼї.

Умови участі в єОселі для військовослужбовців, силовиків, медиків, педагогів та науковців при цьому залишаються незмінними. Вони можуть отримати пільгову іпотеку під 3% річних.

Наразі в програмі беруть участь 5 банків-партнерів: Ощадбанк, Приватбанк, Укргазбанк, Глобус банк та Sky Bank. Від початку роботи єОселі вони видали понад 3 млрд грн кредитів. Завдяки цьому більш, ніж 2,2 тисячі українських родин вже придбали власне житло.  

Подати заявку на участь у програмі можна на платформі Дія https://diia.gov.ua/services/yeoselya.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Iryna_s 08.09.2023, 16:36
Новий етап програми “єОселя” забезпечує можливість більшій кількості людей отримати іпотеку на житло. Варто скористатись цією пропозицією і шукати відповідну квартиру, яка підходить до умов отримання кредиту. Це вигідно, адже надає можливість розподілити витрати на тривалий термін, заощадити (вартість житло кожного року зростає), внести мінімальний перший внесок.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ