Читайте нас в соціальних мережах

«У держави немає механізму як виплатити зарплату працівникам ліквідованих районних рад», - заявив голова Тернопільської райради

Понеділок, 18 січня 2021 20:30
Голова Тернопільської районної ради Віктор Козорог взяв участь у програмі «Акценти» на місцевому телеканалі «Тернопіль1».

В ефірі говорили про об’єднання районів, кадрові питання, та проблемні аспекти, які виникають під час реформи децентралізації.

«Ми бачимо сьогодні розширення повноважень громад і передачу закладів на їхній баланс, це лікарні, школи, заклади культури та бібліотеки. В одних районах цей процес більш адекватний, в іншому районі він більш болючий. Є керівники в районах, які не чекали грудня 2020 року, а готувалися до децентралізації завчасно, - наголосив Віктор Козорог, голова Тернопільської районної ради. – Відповідно це відобразилося і на самому процесі передачі тих чи інших об’єктів. Крім того, сьогодні ми стикнулися з дуже серйозною технічною проблемою – приходить час розрахунку з працівниками апаратів районних рад, які ще є в штаті, не звільнені, але як виявилося в держави , немає механізму оплатити їм заробітну плану, немає шляху їх фінансування, у казначействі кажуть, що ми нічого не можемо зробити, адже має бути реагування Міністерства фінансів та державної казначейської служби України, щоб люди отримали свою зарплату та гарантовані державою виплати і найменше постраждали».

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

-2 #1 Правда 19.01.2021, 11:59
Про які зарплати може йти мова, а потрібно правоохоронним органам підняти за 2019-2020 рік нарахування зарплат і премій і тоді ці великі комбінатори повинні ще повернути платникам податків все те що незаконно нарахували собі і за які такі труди, а труди великі це деребан грошей платників податків і лобіювання земельних питань і взяти працівників апарату Тернопільської районної ради і побачите що у них десятки гектарів землі невідомоя як отриманих і за це ще їм платити. ГАНЬБА
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ