Читайте нас в соціальних мережах

Тернопільські активісти закликають підприємців видавати чеки за продаж підакцизних товарів

Понеділок, 23 травня 2016 18:34
Як відомо, в рамках децентралізації, з 1 січня 2015 5% від продажу підакцизних товарів залишаються у місцевому бюджеті.

Проте досить багато тернопільських підприємців, щоб не сплачувати цих 5%, просто не видають чеків. Саме тому міська рада спільно з ГО «Ідея нації» вирішили розпочати акцію, метою якої є змусити жителів міста вимагати чеки у продавців.

В рамках заходу випустять наклейки, які будуть розклеєні в магазинах, де продаються алкогольні та тютюнові вироби. Активісти сподіваються, що ці наклейки нагадуватимуть тернополянам про те, що вилучені кошти підуть на потреби міста і, відповідно, нагадуватимуть підприємцям про чеки.

-Варто зазначити, що такий податок дуже добре себе зарекомендував, оскільки на сьогодні він є другим за величиною і  наповнює міський бюджет. За нашими підрахунками, його надходження буде десь приблизно 64 мільйони, - прокоментувала Вікторія Остапчук, заступник міського голови Тернополя.

-Розпочавши роботу саме з магазинами та торговими точками, ми наштовхнулись на агресію деяких продавців та власників закладів, котрі відмовились клеїти на двері закладу наліпку, яка б інформувала населення про те, куди потрібно звертатись,  якщо не видають чек. Але є і зацікавлені підприємці, які розуміють, що навіть наліпка на дверях буде дисциплінувати як продавців, так і покупців. За магазинами, котрі відмовились розмістити у себе дану інформацію, буде здійснюватись ретельний нагляд.

Водночас всі повинні розуміти, що одного бажання жити в правовій державі замало і потрібно самим дотримуватися законів і  слідкувати за їх дотриманням з боку інших. Адже сплачені податки - це такі бажані нові дитячі майданчики, оновлені пішохідні доріжки та багато інших благ, потрібних тернополянам.

Раніше одна з організацій Тернополя уже намагалася  зробити щось подібне, тоді акцію назвали «Виданий чек – гроші громаді». Проте на початковому етапі ініціатива була призупинена з невідомих причин. Члени ГО «Ідея Нації» сподіваються, що цього разу справа буде доведена до кінця та підприємці таки почнуть видавати чеки.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар