Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині реєструють небезпечні інфекції

Вівторок, 08 січня 2019 10:33
На Тернопільщині зафіксували 57 випадків інфекційних захворювань. Моніторинг провів Тернопільський обласний лабораторний центр 2-го січня.

За первинними терміновими повідомленнями в області зареєстрували: кір – 33 випадки, вітряна віспа – 9 випадків, хронічний вірусний гепатит «С» – 1 випадок, покуси тваринами – 3 випадки, скарлатина – 1 випадок, гострі кишкові інфекції – 3 випадки, туберкульоз – 3 випадки, педикульоз – 3 випадки, вірусний гепатит – 1 випадок.

У Лабораторному центрі зазначили, що епідемічна ситуація із захворюваності на кір в області кваліфікується як неблагополучна.

Нагадаємо, що найбільше хворіють на кір у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший. З початку року найвищі показники захворюваності у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій та Чернівецькій областях.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, за минулий рік на кір захворіли понад 54 тисяч українців — понад 20 тисяч дорослих та 34 тисячі дітей.

У МОЗ кажуть, що єдиний надійний спосіб захисту від кору – щеплення.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ