Читайте нас в соціальних мережах

У 2018-му на кір захворіли понад 54 тисяч українців: тернополян закликають вакцинуватися

П'ятниця, 04 січня 2019 16:52
Найбільше хворіють на кір у тих областях, де рівень охоплення плановою вакцинацією найменший. З початку року найвищі показники захворюваності у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій та Чернівецькій областях.

Як повідомляє Міністерство охорони здоров'я України, за минулий рік на кір захворіли понад 54 тисяч українців — понад 20 тисяч дорослих та 34 тисячі дітей.

"Щеплення – єдиний надійний спосіб захисту від кору, навіть якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності. Специфічного лікування від кору немає. Єдиний спосіб запобігти ускладненням і смерті від кору – вакцинація", йдеться у дописі

Захворювання на кір може мати тяжкий перебіг і призвести до тяжких ускладнень – пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку – енцефаліту, інших серйозних ускладнень, а також до інвалідності та смерті, кажуть у міністерстві.

За минулий рік від кору померли 12 дітей і 4 дорослих. Станом на 27 грудня 2018 року, в Україні наявні 812 779 доз вакцин проти кору, паротиту і краснухи.

Докладніше про захворюваність на кір у 2018 році: https://bit.ly/2F29Y0H

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ