Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянку з важкохворим хлопчиком, якого швидка забрала у реанімацію, не захотіли пропустити у черзі

Неділя, 14 січня 2018 09:20
Маленький тернополянин Володя Коваль з народження не може сидіти, ходити і говорити. Нещодавно дитина потрапила у реанімацію із судомами, де маму хворого хлопчика вразила поведінка людей у черзі.

Олена Коваль написала про випадок у тернопільській лікарні в мережі "Фейсбук".

– Сьогоднішній день ще раз довів мені, що серед нас є нерозуміючі. Вибачте, бо інакше я не можу назвати цю людину. І так – черга на здачу крові, чоловік мінімум 10. І ми. Володя не став собі відмовляти – і процес очікування у нас раз у раз доповнявся " співами". Коли почався збір я запитала хто має йти по черзі і пояснила, що в мене лежача дитина і прошу нас пропустити. Для довідки, неозброєним оком видно, що дитина з інвалідністю. І тут лунає фраза – у нас у всіх лежачі і смішок під носа. Люди, цініть, те, що маєте, і ніколи не відзвивайтесь так. Ви навіть не уявляєте на скільки важко приходиться таким сім'ям і боронь Боже Вам хоч день побути на їх місці, – йдеться у дописі.

Нагадаємо, що Володі три роки, а його розвиток, як у немовляти – він лише тримає голову. До півторарічного віку хлопчик просто лежав, а лікарі довго не могли встановити діагноз. Після тривалих обстежень та аналізів вони приголомшили рідкісним вродженим захворюванням – синдром делеції ІР. Це означає, що в загальній ДНК бракує маленького шматочка хромосоми, що катастрофічно відбивається на стані дитини.

Читайте також: 3-річний Володя Коваль потребує допомоги небайдужих тернополян (фото)

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ