Читайте нас в соціальних мережах

3-річний Володя Коваль потребує допомоги небайдужих тернополян (фото)

Вівторок, 26 вересня 2017 19:13
Маленький Володя Коваль з народження страждає на ураження головного мозку, двосторонню туговухість, затримку розвитку. Допомагають хлопчику частково долати недугу лише комплексні професійні реабілітації за кордоном, на які доводиться витрачати чималі кошти.

–  Наш старший син, трирічний Володя хворіє з народження. Він не сидить, не ходить, не розмовляє. Лікарі були однозначні із «вердиктом», поставивши нашій дитині діагноз: двостороння туговухість ІІ-ІІІ ступеня, затримка статокінетичного та психомоторного розвитку, гідроцефальний синдром, синдром 1p 36. Я та батько Володі  постійно боремося за можливість нашого сина ходити, розмовляти,  Ми хочемо, щоб хлопчик нарешті зробив свої перші кроки самостійно. Щоб тішив світ своїм щебетанням. Щоб разом із молодшою сестричкою міг бавитися в різноманітні ігри… – розповідає мама хлопчика Олена Коваль.

Пані Олена наголосила, що Володя раніше проходив медикаментозну терапію, потім – ЛФК, масажі, басейни, іпотерапію, відвідав реабілітаційні центри України, заняття для покращення інтелектуального розвитку

У вересні 2016 року хлопчик пройшов курс реабілітації у варшавському центрі інтенсивної терапії «Олінек». Завдяки пройденій реабілітації дитина почала змінюватися «на очах». Володя практично без сторонньої допомоги міг сидіти до 10 хвилин часу. У дитини укріпилася спинка, поліпшилась опора на ніжки. Зараз йому набагато краще вдається брати в руки різні предмети, дитя навчилося складати пірамідку.

Зважаючи на позитивні результати від реабілітації у Польщі, на початку 2017 року батьки знову возили хлопчика на реабілітацію до Польщі, після чого його стан також значно покращився.

 –   У дитини простежується позитивна динаміка: синочок намагається самостійно сідати –  хоч не довго, але сам сидить; розхитується на «четвереньках»; може пальчиком показати на предмет, який бажає отримати; здійснює імітацію простих жестів; складає пірамідку. Після довгих місяців нереагування навіть на іграшки, дитина робить істотний прогрес. Лікарі переконані: у Володі є потенціал, хоч і ще маленький .  І щоб здоров’я дитини прогресувало, потрібно по максимуму вкладатись у фізичний та інтелектуальний розвиток дитини,зазначила Олена Коваль. 

Пані Олена додала, що нещодавно у дитини лікарі виявили ще одну хворобу – целіакію – автоімунне захворювання тонкого кишечнику. Це захворювання вимагає повної зміни харчового раціону і переведення дитини на дієту. Щоб дотримуватися дієти, потрібно вживати лише безглютенові продукти, які коштують недешево.

Наразі батькам потрібно оплатити рахунки в іноземних центрах та продовжити реабілітацію хлопчика. Дороговартісні обстеження, медикаменти, дієти, заняття на дому, витрати на реабілітації змушують батьків вкотре звертатись до небайдужих тернополян за допомогою у зборі коштів.

Реквізити для допомоги Володі:

Карта ПриватБанку 5168 7555 0228 4686 - отримувач Коваль Олена.

Контактний телефон до мами - 068-225-0174 Олена Коваль. 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ