Читайте нас в соціальних мережах

Від скандалу до примирення: як у Тернополі автокефали обирали нового єпископа на заміну скандальному Мстиславу (фото)

Четвер, 15 червня 2017 16:27
Попри непорозуміння між священнослужителями на зборах Тернопільської єпархії УАПЦ, нового єпископа все ж обрали.

Нагадаємо, скандал у Тернополі: переобрання «гультяя» Мстислава у кафедральному соборі Різдва Христового розпочалося зі сварки священнослужителів.

Сьогодні, близько третьої години дня, 15 червня, двері кафедрального собору Різдва Христового з гуркотом відчинилися, і з приміщення почали виходити священнослужителі. У відчиненому для мирян соборі з уст владик лунали останні рядки молитви за Україну, а це ознаменувалось тим, що тернопільську єпархію тепер очолюватиме новий єпископ.

- В дусі любові наша єпархія висловила  прохання до владики Блаженнішого Макарія тимчасово повернути владику Віктора(Бедя) та висвятити його на єпископа вікарного з місцем перебування в Тернополі. Виступив з цим проханням перед присутніми кандидат архімандрит Даниїл. В майбутньому ще очікується проведення Архієрейського собору і буде призначена дата висвячення владики Віктора. Ми всі хочемо, аби владика Бедь залишився в Тернополі і служив цьому чудовому храму,  – поділився підсумками зборів митрополит Галицький Андрій.

Митрополит Андрій зазначив, що непорозуміння, яке виникло між отцями через спосіб проведення виборів, ніяк не вплинуло на подальше проведення собору. За  словами владики, собор Різдва Христового є соборноправним, і тут не панує диктат відносно того, як проводити церковні заходи. 

Анна Семенків

 

Додати коментар