Читайте нас в соціальних мережах

«У полоні терористів, ми вже втратили надію вийти колись на волю», - звільнений тернопільський військовослужбовець Артем Комісарчук (ФОТО)

Понеділок, 14 вересня 2015 14:24
Їх водили "коридором ганьби", катували та цілими днями допитували, але сьогодні вони – в обіймах рідних. Додому нарешті повернулися звільнені з полону бойовиків герої – тернополянин Артем Комісарчук та Сергій Фураєв з Волині.

Хлопці зізнаються, що тортури та постійні знущання сепаратистів впродовж більше року настільки втомили їх, що про повернення додому вони вже й не думали.

- Одні говорили, що про нас забули, інші – що ми нікому непотрібні. Там, у полоні, ми вже втратили надію вийти колись на волю, - розповідає артилерист 51-ої ОМБ Артем Комісарчук. – Сьогодні ж хочеться забути про це, як про страшний сон, навіть згадувати не хочеться.

Лише на 19-му обміні полоненими двох артилеристів, які потрапили в полон ворогів при виході з оточення під Іловайськом минулого року, 8 вересня обміняли на чотирьох бойовиків. Кілька разів українська сторона намагалася обміняти військових, одначе ті спроби, на превеликий жаль, були марними. Справа у тім, що Сергій Фураєв та Артем Комісарчук – кадрові військові: командир гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону, підполковник та командир гармати гаубичного самохідно-артилерійського дивізіону, старший матрос. 8 вересня Сергія та Артема нарешті вдалося визволити.

За словами визволених бійців, сьогодні їм вкрай важко призвичаїтись до мирного життя, додають тривоги і думки про побратимів, котрі лишилися в руках терористів. Тож єдине, про що просять герої – зробити все можливе, аби якнайшвидше вирвати з того пекла й решту військовослужбовців.

А зараз на Артема та Сергія чекає лікування у військовому шпиталі та реабілітація. Найгірше, кажуть вони, вже позаду. А попереду – відпочинок з рідними, про зустріч з якими бійці ще донедавна могли лише мріяти.

фото - з відкритих джерел


ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ