Читайте нас в соціальних мережах

Прованс у Тернополі: локація «Лавандові вуса» запрошує на фотосесії та відпочинок (фоторепортаж)

П'ятниця, 28 червня 2024 19:45
Щоб насолодитися красою та запахом лаванди, не обов’язково їхати за межі Тернополя. Вже третій рік поспіль лавандове поле цвіте у Файному місті.

Ідеальне місце для фотосесій, відпочинку, релаксу та романтичних побачень на приватному подвір’ї облаштувала тернопільська психологиня Ірина Конарська. Справжній лавандовий рай чекає на відвідувачів за адресою: вулиця Підлісна, 12, що у напрямку Великої Березовиці.

«Лавандові вуса» – так називається локація, яку три роки тому створила Ірина. Сьогодні її лавандове мініполе налічує майже 800 кущів сорту вузьколистої англійської лаванди, а на пахощі щоліта злітаються сотні метеликів та бджіл.

– Декілька років тому мама подарувала мені три горщики лаванди. З того часу з’явилася особлива любов до цієї рослини. Я подумала, що було б гарною ідеєю висадити лавандове поле, аби люди приїжджали сюди фотографуватися та надихатися. З допомогою рідних моя мрія стала реальністю. Син допомагає фізично, донька – генерує ідеї, а чоловік підтримує фінансово,  розповіла Ірина Конарська.

Поблизу лавандового поля жінка створила декілька креативних фотозон та встановила альтанку, у якій можна відпочити, зробити світлини і насолодитися пахощами лаванди.

Зараз поле – на піку цвітіння, який триватиме ще три тижні.

– Загалом сезон цвітіння лаванди в Україні, зокрема у нашому регіоні, припадає на липень. Цього року весна була ранньою, все почало швидше буяти, тож моя лаванда також розквітла раніше – у другій половині червня,  зазначила Ірина Конарська.

Засновниця мініполя каже, що лаванда – морозостійка рослина. Наприкінці вересня, коли процес цвітіння остаточно завершиться, а сонце вже не буде палючим, кущі необхідно обрізати та підготувати до зимування.

На локації «Лавандові вуса» усі відвідувачі отримають в подарунок невеликі букети, а також матимуть нагоду спробувати лавандово-м’ятний чай, придбати розсаду та навіть полежати у лавандовій плантації. Таку лавандову «терапію» власниця локації сама часто практикує.

– Я – психолог, працюю з дітьми та дорослими, а також навчаюся на дитячо-юнацького психотерапевта. Це моя основна робота, а ресурс та натхнення я черпаю тут, на лавандовому полі,  наголосила Ірина Конарська.

Відвідати лавандове поле можна за попереднім записом у соцмережах. Ви можете придбати вхідний квиток та бути на локації з іншими гостями чи замовити приватні години. Вхід для військових та їхніх сімей – безкоштовний.

Відвідати «Лавандові вуса» також можна і за донат від 300 гривень. Умова – долучитися до збору на дрони Mavic 3T для 67 ОМБР та при вході підтвердити свій донат скриншотом.

Посилання на банку: https://send.monobank.ua/jar/5nzgJcZbzG

Номер картки банки: 5375 4112 1751 2057

Відвідати локацію можна щодня з 09:00 до 21:00. Для резерву – пишіть у соцмережі.

«Лавандові вуса» в Instagram

«Лавандові вуса» у Facebook

Поспішіть, адже сезон цвітіння лаванди триватиме до середини липня! 


Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ